Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 01. 2024. 21:25 14

Ode i advokat: Vučićević menjao grimase zbog KRIK-a (VIDEO)

Sudska presuda po kojoj su novinarke KRIK-a Dragana Pećo i Vesna Radojević oslobođene po tužbi Nikole Petrovića, kuma Aleksandra Vučića, toliko je teško pala glavnom i odgovornom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću, koji je negodovao, pravio grimase, zatim je i "školovao" svoju novinarku. Narodski rečeno, "pala mu je roletna".

Vučićević je tako uzeo reč posle izjave advokata za Informer, a što se očigledno nije svidelo jednoj od udarnih pesnica naprednjačkog režima. Pa je tako i rekao:

- Dejana, Dejana... Dakle, slušaj me dobro. Ovako, doneta je oslobađajuća presuda za KRIK. KRIK nije kriv iako je objavio informacije koje zakon zabranjuje da budu objavljene. Sud kaže - to nije krivično delo. Pa, kako može jedan zakon da važi za Informer, a sasvim drugi zakon za KRIK. Jedan zakon za Srpski telegraf, za Kurir, Alo, za druge medije koji njima nisu po volji, a drugi zakon za KRIK. Može li to gospodin advokat da nam objasni? O čemu se ovde radi? Kako je to moguće? - pitao je Vučićević.

Međutim, dok je naređao sva ova pitanja, advokat je već otišao, pa je glavni i odgovorni urednik ponovo promenio izraz lica, očajan što će njegova pitanja ostati bez odgovora.

Da podsetimo, kum Aleksandra Vučića, Nikola Petrović, tužio je novinarke KRIK-a tvrdeći da su u priči u kojoj su otkrile njegovu ofšor firmu i tajne poslove objavile njegove lične podatke, ali je sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu Dragan Nešić utvrdio da to nije tačno i novinarke oslobodio.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati