Društvo i ekonomija

D. Ljutić

24. 01. 2024. 17:24 18

Vulin i dalje vedri i oblači u BIA... I HAPSI

Imajući u vidu da je Aleksandar Vulin pre BIA vodio i ministarstvo policije, pre toga odbrane, pre toga socijalu, a pre toga i kancelariju za Kosovo, nameće se pitanje da li po toj logici gotovo polovina državnih službi mogu da rade i postupaju po njegovim nekadašnjim nalozima i spiskovima (možeš da ostaneš i bez zdravstvene), koje im je ostavio u amanet. On je i dalje osoba projektovana da bude na čelu legitimne državne sile predsednika Srbije, ali mu je strogo zabranjeno da stavlja svoj potpis. Poslednji incident sa potpisima izbio je kad je, kao bivši direktor, potpisivao dodelu novogodišnjih paketića za decu zaposlenih u BIA, gde je navodno pokušao da određuje ko to dobija a ko ne. On je u agenciji trenutno čovek za izvođenje grubih radova.

Iako je Aleskandar Vulin podneo ostavku na mesto prvog čoveka BIA , sve su češća njegova pojavljivanja u javnosti i to u ime ove agencije. Hapsi se i privodi po nekim njegovim "ranijim" naredbama. Ovaj rebus oko njegove ostavke nemoguće je razrešiti. Zato jedan od razloga za stradanje običnih ljudi u režimu Aleksandra Vučića leži u opsesivnoj zaštiti njegovih ljudi.

A Vulin to jeste.

Imajući u vidu da je on pre BIA vodio i ministarstvo policije, pre toga odbrane, pre toga socijalu, a još pre toga i kancelariju za Kosovo, nameće se pitanje da li po toj logici gotovo polovina državnih službi mogu da rade i postupaju po njegovim nekadašnjim nalozima i spiskovima, koje im je ostavio u amanet. Na stranu čitava priča o izvesnoj pevaljki Selmi Bajrami.

Zabranu ulaska nekom licu na teritoriju Srbije mogu da traže ovlašćeni organi, ali MUP donosi odluku. Ne može direktor BIA da izda naređenje da se nekome licu zabrani da uđe u Srbiji. Takvo tumačenje nam pokazuje elementarno nepoznavanje zakona. To tek nije u nadležnosti bivšeg direktora BIA.

Zato se ne treba mnogo čuditi šta to radi bivši šef BIA. Jer, šta je danas Vulin? On je i dalje osoba projektovana da bude na čelu legitimne državne sile predsednika Srbije. Jednostavno, treba sprečiti svrgavanje njegovog šefa. Prema navodima naših izvora bliskih obaveštajnoj agenciji, Vulin i dalje ima dozvolu Vučića da rukovodi BIA.

Uprkos ostavci on izdaje naređenja zaposlenima, ali se sve svodi na direktnu komunikaciju sa podređenima. Ima strogu zabranu da potpisuje bilo šta. Naime, poslednji incident sa potpisima izbio je kad je, kao bivši direktor, potpisivao listu za dodelu novogodišnjih paketića za decu zaposlenih u BIA. I tada je, tvrde upućeni, pokušao da određuje ko to dobija a ko ne.

Izrazito rodoljubivo raspoloženog Vulina, Vučić je maksimalno angažovao u izbornoj kampanji, koja se pre svega odslikavala u turama iz Republike Srpske. Izvori Direktno.rs navode da je noć pre izbora i potonje proteste proveo u zgradi BIA. Njemu ide dobar deo "slave" za hapšenje rušitelja ustavnog poretka zemlje. Prosto je tokom godina bio projektovan da bude bojeva glava predsednika Srbije. On je u agenciji trenutno čovek za izvođenje grubih radova.

Čovek, koji nije video prst ispred nosa, koga su prema sopstvenom priznanju zbog toga oslobodili odlaska u vojsku, odjednom ima viziju kako da odbrani Srbiju od izdajnika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati