Društvo i ekonomija

D. Ljutić

19. 01. 2024. 18:02 11

U Srbiji je simbol luksuza i dalje toalet papir

Aleksandar Vučić će ekskluzivno na Sv. Jovana da se obrati narodu Srbije i izneće nove rezultate o povećanju životnog standarda, plata i penzija. Zašto je onda u Srbiji simbol luksuza i dalje toalet papir, zašto i dalje stoje zujalice na pakovanjima mlevenog mesa, a na kutije sa kozmetikom, poslagane prazne na rafovima, piše "pitaj na kasi". Želite da se lečite kao ljudi, u bolnicama koje ne liče na štale, da radnici ne budu robovi, e, poručuje predsednik Srbije, tražite previše sada kada nam je krenulo. 

Na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva SNS, Siniša Mali je rekao da će Aleksandar Vučić u subotu na Sv. Jovana predstaviti program koji je vezan za 2027. godinu. Kako je rekao, prezentacija u subotu treba da da jednu jasnu sliku svim građanima Srbije u kom smeru idemo narednih nekoliko godina pod, kako je rekao, kišobranom velikog projekta koji se zove EXPO 2027, kada će naša zemlja biti domaćin najveće svetske manifestacije te godine.

- Svaki građanin Srbije treba da ima korist od tog događaja i u smislu investicija u infrastrukturu, putnu, železničku, sportsku, ustanove kulture, ali takođe i kada je životni standard u pitanju i povećanje penzija i povećanje plata -  rekao je Mali.

Dobili smo taj konačno "kvalitetniji život". Inače, novoradikali su na vlast došli, setimo se, obećavajući hleb za 3 dinara. To je, naravno, bila demagogija. Kada pokuša da objasni talas protesta po Srbiji, taj neshvatljivo izabrani predsednik će reći da su građani pod uticajem medija stekli utisak da stvari stoje mnogo gore nešto što je zaista slučaj. "Tajkunski" mediji po Vučiću izveštavaju samo o lošim stvarima, a ignorišu činjenicu da ulazimo u novo zlatno doba, da nikada nismo bili ekonomski uspešniji, da plate i penzije nikada nisu bile veće.

Sada, SNS daje svojim ekspertima da odlučuje ko će dobiti novac za hleb i jogurt? Oni su narod odučili od toga da su to prava koja nam pripadaju, ona su postala pitanja milostinje, nečega što će neko dati kada ima. Sve je to stalo i u onaj čuveni snimak iz Jagodine kada Palma deli novac, 3.000 za gospođu, 2.000 za gospodina i slično, gde se cela Srbija smejala. Živimo bolje na hjihov način.

Nezajažljiva potreba predsednika da se neprestano bude u središtu pažnje i onda kada mu tu nikako nije mesto rezultira talasom besmislica, na koje smo inače navikli, ali koje u ovakvoj situaciji prevazilaze granicu podnošljivosti i od smešnog i iritantnog postaju zaista odvratne. Poseban cinizam je što je kao veliku zaslugu vlasti više puta ponovio da je Srbija zemlja koja ima "najpunije rafove u celoj Evropi", a sva je istina da narod, uprkos kupovnoj minuloj prazničnoj groznici, nema novca da "opustoši" rafove i, ako mu je to neka satisfakcija, to je zaista zasluga režima.

Režim nas poziva da odživimo svoje kao bivši ljudi, bez civilizacijskih potreba, zadovoljni skromnim biološkim opstankom. Imate zalogaj, kakav je takav je, dali smo vam da jedete, a vi bi da čitate knjige, idete u pozorište.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati