Društvo i ekonomija

[ Izvor: Novaekonomija.rs ]

11. 01. 2024. 05:49 6

Platićemo mnogo softver za pravljenje železničkog reda vožnje

Kompanija "Siemens mobility" potpisala je ugovor sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za nabavku softvera za izradu železničkog reda vožnje, koji je vredan 1,1 miliona evra.

Kako je saopšteno, softver će "omogućiti veći stepen iskroišćenosti kapaciteta železničke infrastrukture, olakšati i unaprediti rad zaposlеnih u železnici i omogućiti putnicima da imaju uvid u red vožnje železnica Srbije", piše Nova ekonomija.

Ministar saobraćaja Goran Vesić naveo jе da je izrada i instalacija ovog softvera "ključni korak ka optimizaciji železničkog reda vožnje u železnici Srbije".

Naveo je i da u Srbiji trenutno postoji 76 kilometara brze pruge između Beograda i Novog Sada i da će do kraja 2024. godine biti završeno 108 kilometara brze pruge između Novog Sada i Subotice.

Vesić je dodao je i da će ove godine početi izgradnja brze pruge do Niša koja je obezbeđena ugovorom sa EU, ali i da se sa Vladom Severne Makedonije radi na razvoju brze pruge do Skoplja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati