Društvo i ekonomija

[ Izvor: Kossev ]

07. 01. 2024. 19:11 6

El Pais: Španija potvrdila da prihvata kosovski pasoš

Španski list "El Pais" objavio je da je Španija potvrdila da prihvata pasoš Kosova, iako ne priznaje njegovu nezavisnost, piše Kalzo (Kallxo), a prenosi KoSSev.

Prema izveštaju ovog lista, Evropska komisija je u aprilu saopštila da će Španija biti jedina zemlja u šengenskoj zoni u koju građani Kosova neće moći da putuju, piše KoSSev.

- Španija je prihvatila kosovski pasoš kao važeći, uprkos tome što ne priznaje nezavisnost Kosova - naglašava španski list pozivajući se na izvore u Ministarstvu spoljnih poslova i Evropskoj uniji.

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi saopštio je u subotu da Španija priznaje pasoš Kosova i rekao da građani Kosova mogu da putuju u Španiju i bez viza.

- Dobre vesti se nastavljaju. Za naše građane i državu. DG Home je saopštio da sada čak i Španija priznaje pasoše Kosova. Tako da možemo putovati bez viza u ovu zemlju - rekao je Bisljimi.

Odluku EU o liberalizaciji viza za Kosovo potpisali su 19. aprila 2023. godine predstavnici Evropskog parlamenta i Saveta EU.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati