Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 01. 2024. 15:46 44

Obavezni vojni rok - DA ili NE? Šta kažu čitaoci Direktno.rs (FOTO)

Ministar odbrane Republike Srbije Miloš Vučević najavio je u četvrtak da će se pokrenuti inicijativa za uvođenje obaveznog vojnog roka, koji bi trajao četiri meseca, ali da o detaljima treba razgovarati. Pokrenula se odmah polemika tim povodom, a stav su izrekli i čitaoci Direktno.rs u anketi na Instagram storiju, pa je njih 58 odsto protiv ove ideje.

- Generalštab Vojske Srbije i Ministarstvo odbrane će zvanično pokrenuti inicijativu kod predsednika i vrhovnog komandanta da se ukine odluka o suspenziji vojnog roka odnosno da opet reaktiviramo zakon koji definiše obavezno služenje vojnog roka - rekao je Vučević u četvrtak gostuijući na televiziji Hepi.

I odmah se povela debata u javnosti da li je opravdana odluka da se predloži vraćanje obaveznog vojnog roka. Tim povodom su se oglašavali bivši generali, vojni analitičar, ali i obični građani.

I baš ti obični građani su se izjasnili u anketi Direktno.rs na našoj Instagram stranici da li su zapravo za obavezni vojni rok, koji bi, prema rečima Miloša Vučevića, trajao četiri meseca.

Anketa je trajala 24 časa i u njoj je 58 odsto čitalaca Direktno.rs istaklo da je protiv uvođenja obaveznog vojnog roka, dok je njih 35 odsto odabralo opciju DA. Konkretan stav o ovom pitanju nema sedam odsto izjašnjenih. Inače, u ovoj anketi je učešće uzelo 1.018 glasača.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 44

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati