Društvo i ekonomija

D. Ljutić

31. 12. 2023. 11:09 17

MARINIKA TEPIĆ Prvo lepo lice demokratske Srbije

U njenoj je senci ostao nakaradni i već strašljivi Gospodar Vučić, očigledno začuđen što ona ne pokazuje drhtaje tela pred njim. Hrabrost Marinike Tepić da kaže sve što se mora reći proizvod je nužne odbrane od onoga što nas okružuje. Kao retko ko, ona je svesna okruženja, pa nije čudo što dolazi kao fantom slobode, da nam pronađe izlaz iz gliba u kome jesmo. A, pokušala je, kad su drugi ćutali, da nas upozori kako živmo u blatu u kome gacamo ravno do dna. Tako je, kažu upućeni, predsednik Srbije odan matematičkim sunovratima, sračunao da je srce Marinike Tepić imalo 2.356000 otkucaja za građane Srbije. Bedno, pomislio je predsednik, on za dan uveze više otkucaja, ali bez srca.

Marinika Tepić je postala svojevrsni alarm, koji čuva ovu do sada učmalu Srbiju od mrtvog sna. Postoji opravdana sumnja da tu snagu koju ima, crpi iz sebe same, jer do 17. decembra ove godine drugih izvora nije ni imala.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, koja je 13 dana štrajkovala glađu, obratila se okupljenima na skupu "Proglasa" kod Terazijske česme. 

- Izvinjavam se što ne mogu, a i nemam puno toga da vam kažem. Već sam sve rekla, da ovi izbori moraju da budu poništeni - poručila je Tepić i sišla s bine uz pomoć kolega.

Ona je odmah posle toga prevezena na intenzivnu negu.

U godinama rmbanjem politikom, susretala se sa čudovišnom tvorevinom SNS-a i to u njihovoj avliji. I uvek se vraćala, kao da joj je bilo malo trošenja duše. Možda zvuči suludo, ali je ona za 13 dana štrajka glađu, postala prvo, lepo lice demokratske Srbije. U njenoj je senci ostao nakaradni i već strašljivi Gospodar Vučić, očigledno začuđen što ona ne pokazuje drhtaje tela pred njim.

Zato je i izabrao svoje noćne tumače na Pinku da pojasne stavove Marinike Tepić, toliko daleko da je vlasnik Informera izračunao, baš kao i njegov predsednik, koliko narod Srbije dnevno plaća infuziju za gospođu iz opozicije.

Takvi kao Dragan J. Vučićević su nadirali uz ovu vlast na Mariniku Tepić i sebe su odredili kao kriterijum za patriotizam, koji bi važio za sve, uočivši da im je Marinika Tepić najopasniji protivnik.Tako je, kažu upućeni, predsednik Srbije odan matematičkim sunovratima, sračunao da je srce Marinike Tepić imalo 2.356000 otkucaja za građane Srbije.

Bedno, pomislio je predsednik, on za dan uveze više otkucaja, ali bez srca.

Režim je organizovao sve kako bi ugušio proteste protiv autentične SNS tiranije, nasilno gradeći svoju zlokobnu političku tvorevinu: jedan narod, jedna partija, jedan vođa, sa svim pratećim paranormalnim pojavama u njemu (čitaj dr Nestorović). I po ko zna koji put, Tepić je uočila opasnost.

Ponovo je stavila kažiprst u oko čudovištu znajući da džara u samo srce zla. Andrićev venac. Tamo gde Ćorkan i dalje traži svoju Švabicu na terasi dok zaliva muškatle kad im vreme nije. A odatle ono i crpe svoju snagu.

Hrabrost Marinike Tepić da kaže sve što se mora reći proizvod je nužne odbrane od onoga što nas okružuje. Kao retko ko, ona je svesna okruženja, pa nije čudo što dolazi kao fantom slobode, da nam pronađe izlaz iz gliba u kome jesmo.

A, pokušala je, kad su drugi ćutali, da nas upozori kako živimo u blatu u kome gacamo ravno do dna

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati