Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

30. 12. 2023. 11:00 10

Nezavisni sindikat policije: Najavljivali da će cvetati ruže, a "cveta" nam trnje

Iako je za 2023. godinu u Ministarstvu unutrašnjih poslova najavljivano da će cvetati ruže, daleko smo od toga da cvetaju, ali trnje - možda, objavio je Nezavisni sindikat policije o rezultatima rada MUP-a u godini koja je na izmaku.

Navodi se da je obećana podela stanova za pripadnike snaga bezbednosti sprovesti u što kraćem roku, a ni do dana današnjeg nije došlo do podele iako je većina tih stanova završena i „zjape prazni“.

- Da bi se stvorio privid rada formirana je komisija koja za 9 meseci postojanja nije održala ni jedan sastanak - navodi se u objavi koju potpisuje predsedavajući Predsedništva NSP Aleksandar Gospić.

On navodi da se policijskim službenicima zabranjuje pisanje prekovremenog rada, pisanje pripravnosti i drugih zagarantovanih prava, pod izgovorom da se radi na racionalizaciji troškova i uštedi novčanih sredstava, a sve u cilju nabavke opreme i renoviranja objekta ministarstva.

- Videli smo da je ušteda novčanih sredstava izvršena isključivo na teret odnosno na leđa zaposlenih policijskih službenika, dok sami policijski službenici nisu osetili nikakav boljitak u 2023. godini - navodi se u objavi sindikata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati