Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

19. 12. 2023. 21:25 3

Ko lista podatke studenata na skupu ispred RIK? (VIDEO)

Pokret Kreni-Promeni objavio je snimak na kome se vidi osoba koja na protestu o izbornoj krađi lista lične podatke studenata i mladih koji su prethodnog dana bili na protestu.

Reč je o snimku koji kruži društvenim mrežama.

Kreni-Promeni zatražio je da se MUP izjasni da li je reč o pripadnicima bezbednosnih službi koji poseduju lične podatke mladih osoba na protestu i zbog čega su mladi predmet posebnog interesovanja bezbednosnih službi.

- Poslednje dve godine imamo posebno pojačano interesovanje bezbednosnih službi kad god mladi učestvuju na protestima, a njihov aktivizam vidljiv je već od protesta protiv Rio Tinta kada se primećuje sve veće učešće mladih - navodi ovaj pokret.

- Već od tih protesta pripadnici služni posebno targetiraju mlada lica. Posle protesta ih čekaju i legitimišu i pišu kazne. Vodili smo evidenciju, jer je Kreni - Promeni svim učesnicima protesta obezbedio advokate i plaćao kazne. Već tada smo analizom utvrdili da je jasno da se radi o pojačanom interesovanju za mlade - rekla je izvršna direktorka pokreta Kreni - Promeni Marina Pavlić.

Studentkinja iz pokreta Kreni-Promeni, Kristina Urošević izjavila je da su "najveći strah svake diktature mladi ljudi".

- Srbija ima mlade ljude spremne da se bore. Stop zastrašivanju - istakla je ona.

Pavlić je rekla da je policija dužna da štiti svakog građanina ove zemlje.

- Svako ima pravo po Ustavu Republike Srbije da protestuje i policija je dužna da zaštiti svakog građanina, a posebno mlade. Očigledno je da režimu smeta aktiviranje i učešće mladih kroz pokrete i proteste. Ovde je vidljivo da neko poseduje lične podatke mladih. I MUP mora da se izjasni o tome - navodi Kreni-Promeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati