Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

13. 12. 2023. 07:31 7

Nadležni ćute na najveću SNS aferu

Tužilaštvo još nije reagovalo na pismo Aleksandra Papića upućeno Aleksandru Vučiću, koje su obelodanili predstavnici opozicije, a u kojem se navodi šema raspodele novca od preplaćenog puta. I dalje ništa ni od krivične prijave koju su iz SNS najavili protiv Miroslava Aleksića zbog objavljivanja pisma.

Institucije ćute. Pitanje gde je 25 miliona evra novca građana Srbije i dalje je bez odgovora. Međutim, istraga je već, može se reći, sprovedena, iako navodno pismo nije stiglo na poslatu adresu.

- Ja sam odmah pitao moje u kabinetu je l' smo dobili nešto, nikada čuli, ali interesantno da ima pismo koje nije ni potpisano, a znate zašto, da ne možete da ustanovite u kom kompjuteru je rađeno - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Smernice tužilaštvu, dakle, stigle su odmah, ali od predsednika Srbije.

- Ja očekujem poziv tužilaštva vezano za novode za auto-put i pismo koje sam obelodanio, pismo Papića, ako nas ne pozove tužilaštvo, ja ću otići da im dostavim - poručio je Miroslav Aleksić.

Naprednjaci su u subotu najavili krivičnu prijavu protiv Miroslava Aleksića upravo zbog pisma.

- U ponedeljak će biti podnete krivične prijeve protiv onih koji su izneli tvrdnje kakve su izneli pa se nadam da će te svoje tvrdnje dokazati na sudu - najavio je Milenko Jovanov.

- Ja bih da ga informišem pošto nije informisan da je protiv mene podnošena gomila prijava, nikad nisam pozvan ni na razgovor. Taj slučaj koji meni pokušavaju da prikače je slučaj koji se ispitivao godinama unazad, čak i po nalogu predsednika, UKP je bio u Trsteniku danima i mesecima i nema ničega, to je samo pokušaj da se zatrpa ono o čemu mi govorimo - dodaje Aleksić.

Pismo Papića Vučiću lista "Srbija protiv nasilja" obelodanila je u subotu. U pismu se kao glavni posrednik za raspodelu novca od izgradnje puta navodi ministar finansija Siniša Mali, koji navodno sve radi po odobrenju predsednika Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati