Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 12. 2023. 23:23 50

Ana Mihajlovski protiv kockarnica: "Hvala" Jokiću (FOTO)

Naša voditeljka, Ana Mihalovski, na svom Instagram nalogu objavila je poražavajuće podatke o klađenju mladih u Srbiji. Smatra se da je kockanje jedan od najvećih problema, a odgovornost za ovakvo stanje snose i javne ličnosti koje reklamiraju kladionice i kockarnice, gde, po njenim rečima, najviše prednjači Nikola Jokić.

- Srbija je prema podacima Svetske zdravstvene organizacije na drugom mestu u Evropi po broji kockarnica po glavi stanovnika. Zvanični podaci govore da je više od 300.000 ljudi navučeno na kocku i to najviše mladi starosti od 18 do 25 godina - prenosi Mihajlovski.

- Na odvikavanjima od kockanja 90% su deca od 18 do 25 godina, najveći broj njih je počeo sa kockom oko 15. godine, a najmađe dete ima samo 12 godina. U Srbiji rezultati pokazuju da se bar jednom kockalo 34,6% učenika prvih razreda srednjih škola i da se više kockaju dečaci - dodaje se u objavi poznate voditeljke.

- Po rečima psihologa, kockanje je opasnije od droge i alkohola, a lečenje je teže. Kockanje uništava cele porodice, jer se mladi zadužuju kod zelenaša pa roditeljima ne preostaje ništa drugo nego da prodaju sve što imaju kako bi sačuvali život svog deteta. Čak 49% ispitanih maloletnika ne smatra da kocka može stvoriti zavisnost.

Ona na kraju svoje objave navodi da ogromnu odgovornost za ove poražavajuće podatke snose javne ličnosti, koje reklamiraju kockarnice.

- Za sve ove podatke možemo zahvaliti svim javnim ličnostima koje našu decu pozivaju na kockanje sa bilborda, autobusa i TV reklama predstavljajući kockanje kao strava zabavu i jednostavan način za brzo i lako bogaćenje - tvrdi Mihajlovski.

Za ovakvo stanje u društvu "zahvalila" se posebno Nikoli Jokiću.

- Posebnu zahalnost za ovu statistiku dugujemo proslavljenom, svetski poznatom košarkašu Nikoli Jokiću, koji godinama poziva omladinu koja se na njega ugleda upravo u kockarnice. Pa, hvala - zaključuje Ana Mihajlovski.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 50

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati