Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 12. 2023. 13:59 29

Tomislav Radovanović novi direktor BIA!

Nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), saznaje Direktno.rs.

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode, Tomica Radovanović ranije je važio za jednog od najozbiljnijih kandidata za direktora policije, ali je prvih dana 2023. smenjen sa položaja i uhlebljenje je našao u Bezbednosno-informativnoj agenciji, o čemu je Direktno.rs prvi izvestio.

Ko prati situaciju u srpskim bezbednosnim službama, dobro se seća kako je Radovanović izbio u prvi plan kad je razotkrio aferu prisluškivanja predsednika Srbije. Čest je gost režimskih televizija, gde je isticao da postoje saznanja da je u MUP za vreme ministrovanja Nebojše Stefanovića postojala paralelna struktura koja je prisluškivala Aleksandra Vučića.

Podsetimo, Radovanović, nekadašnji šef Interventne brigade beogradskog MUP-a, bio je deo najužeg tima Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova, imao je, kako su javljali režimski mediji, mnoge snimljene, odnosno prisluškivane razgovore koji su mu bili kapital sa kojim je pred kraj 2021. godine bio i jedan od favorita za funkciju direktora policije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati