Društvo i ekonomija

[ Izvor: Novaekonomija.rs ]

04. 12. 2023. 07:00 2

Er Srbiji 34 miliona evra za održavanje "linija u javnom interesu"

Aviokompanija Er Srbija izabrana je za obavljanjenje avio-prevoza na trasama koje su proglašene za "linije u javnom ineteresu", na javnoj nabavci Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture vrednoj oko četiri milijarde dinara (oko 34 miliona evra).

Sam tender je bio podeljen na četiri partije (1. gradovi u Evropskoj uniji, 2. Istanbul, 3. Tivat, 4. Beograd), a Er Srbija je bila jedini ponuđač za sve četiri partije.

U okviru tih partija je predviđeno da izabrana aviokompanija saobraća na linijama Niš-Beograd, Niš-Istanbul i Kraljevo-Istanbul, zatim Niš-Frankfurt-Han, Niš-Keln i Niš-Ljubljana tokom cele godine, kao i da u periodu jun-septembar saobraća na linijama Niš-Tivat i Kraljevo-Tivat i Niš-Atina i Kraljevo-Solun.

Za svaku partiju Er Srbiji je dodeljen okvirni sporazum u trajanju od četiri godini.

Vrednost okvirnog sporazuma za partuju "Gradovi u Evropi" je 2,4 milijarde dinara, za partiju"Beogra" (u kojoj su predviđeni letovi Beograd-Niš) 814,9 miliona dinara, za partiju Istanbul 690,8 miliona dinara, dok je vredost okvirnog sporazuma za partiju Tivat 70 miliona dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati