Društvo i ekonomija

[ Izvor: City magazine ]

28. 11. 2023. 09:45 6

Mapa koja otkriva koliko je Srbija siromašna (FOTO)

Srbija, poznati "tigar iz regiona", uvek se diči uspehom u ekonomskim visinama, kako to iz vlasti vole da kažu.

Landgeist.com je napravio mapu srednje vrednosti bogatstava u Evropi. Fotografije ove mape se dele na društvenim mrežama, a ljudi su začuđeni kako to da Srbija nije bogatija od ostatka regiona. Dobro, niko nije stvarno začuđen, piše City magazine.

Naime, Srbija se nalazi u onoj najsiromašnijoj grupi, sa manje od 30 hiljada dolara u proseku. Odnosno, mi imamo 16.462 dolara, što je najgori rezulatat na Balkanu, budući da svi ispred nas.

Sa druge strane, gledajući prema Evropi, siromašniji od nas su Moldavija, Rusija i Turska. Za najbogatije se smatraju Island, Luksemburg u Belgija. U prosek je uračunato i materijalno i nematerijalno bogatstvo.

"Najbogatiji u regionu! (Ne računajući Bosnu, Hrvatsku, Albaniju, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Crnu Goru)", "Bogatiji smo od braće Rusa, to ja vidim kao uspeh", "I to samo zato što su Bosanci i Crnogorci doselili pa podigli standard", "Ma pusti ti to, 2022. je u pitanju, kolko smo mi napredovali od tada, hahaha", samo su neki od komentara.

Mnogi su zapitani otkud Crna Gora ima tako dobar rezultat, ali i to su probali da objasne:

- Uzmi čoveka koji ima 2.5k i četvoro koji imaju 500. Sve zajedno 4.5k - 5k ljudi, što mu dođe 900 prosek. Prosek onako, ali realna slika jad i beda četvorici, dok jedan živi kao kralj - napisali su na društvenim mrežama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati