Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

21. 11. 2023. 12:59 8

Napad na auto sa srpskim tablicama kod Vukovara (VIDEO)

Redakcija nedeljnika "Novosti" iz Hrvatske došla je u posed snimka na kom se vidi kako četvorica mlađih muškaraca izlaze iz automobila vukovarskih registarskih oznaka i uz povike nasrću rukama i nogama na drugi automobil.

Prema rečima svedoka koji je snimio napad, muškarci su 18. novembra, na dan kad se u Vukovaru obeležavao Dan sećanja, napali vozilo sa somborskim tablicama koje se kretalo u pravcu Vinkovaca iz smera Vukovara, na izlazu iz Nuštra.

Incident se, prenosi Index.hr, dogodio pre kružnog toka u Nuštru malo iza 10 sati pre podne, u isto vreme kad je u Vukovaru počinjala Kolona sećanja. Na snimku se vidi kako su četvorica mladića iz "audija" nogama i šakama udarali auto koji je vozio ispred njih.

Sve se odigralo u prisustvu policije, a sudeći prema snimku, policija je pustila napadače da odu i sa njima nije obavila razgovor, a kamoli ih prijavila.

Očevidac napada ispričao je za "Novosti" da se tog dana sporo vozio u koloni auta.

U suprotnoj traci, iz smera Vinkovaca prema Vukovaru, uočio je "audi" vukovarskih registracija i dva mladića koji su sa zadnjeg sedišta virili do pasa, sedeći svako na svom prozoru. Naglo su, priča, promenili smer i nepropisno se ubacili u drugu traku, onu u kojoj su bili putnici iz Sombora i očevidac.

- Ubacili su se ispred mene, a iza vozila sa srpskim registarskim oznakama. Tad su počeli sa gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo, dali su im do znanja da stanu. Onda sam shvatio da nešto nije kako treba, kako zbog dana koji se obeležavao tako i srpske registracije. Zato sam iz predostrožnosti upalio kameru na mobilnom. Tamo se vidi da su psovali, lupali na auto i otkinuli retrovizor. Na snimku se vidi i da jedan od njih nosi crnu majicu s grbom HOS-a - govori svedok koji je hteo da ostane anoniman.

Policija mirno gledala kako napadači odlaze

Vozač napadnutog automobila sa srpskim tablicama nakon više udaraca po automobilu, a čini se i pokušaja otvaranja vrata, dao je po gasu i odmaknuo se 50-ak metara od napadača. Pitanje je da li bi se svejedno napad nastavio da se sasvim slučajno na putu nije pojavio policijski kombi. Iz tog je vozila izašao policajac, ali nije reagovao prema četvorici mladića nego je otišao do auta sa srpskim tablicama.

Zanimljivo je i to što se u neposrednoj blizini događaja nalazio još jedan policijski auto. Čini se da je iz njega došao drugi policajac, ali i on je samo pogledom ispratio kako se "audi" okreće preko pune linije i odlazi nazad u smeru Vukovara.

Pre nego što su se četvorica mladića vratila u svoj auto, jedan među njima, onaj u HOS majici, masno je opsovao "srpsku majku" osobama iz drugog auta, prenosi Index.hr.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati