Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

20. 11. 2023. 22:29 8

Radnik pošte: Stiglo obaveštenje da smo državni neprijatelji

Radnik Pošte Srđan Popadić izjavio je za N1 da se štrajk zaposlenih u Pošti nastavlja i da će zaposleni "ići do kraja", bez obzira, što im je po nekim informacijama, dat rok da prekinu protest do 22h.

- Mi od štrajka nismo odustali. Najnovija informacija je da idemo dalje u obustavu. Dobili smo informaciju da je Vlada odlučila da nam da samo 10 odsto plus 10 odsto u januaru, što sledi svim javnim preduzećima u Novoj godini. Odbili smo taj zahtev, a stiglo je i obaveštenje da smo na neki način državni neprijatelji, a mi smo radnici koji se isključivo bave borbom za veće plate - kaže Popadić.

Prema njegovim rečima, poslovodstvo sprema spiskove ko će od radnika sutra ujutru da radi,a ko neće, i preti se raznim vidovima supsenzije i otkazima.

- Čuli smo se sa kolegama iz Novog Sada. Oni nisu pristali na ovo što nam se nudi. Mi se ovde dogovorili da ne pristajemo na ove uslove i idemo do kraja. Sramota je da se Vlada ovako ponaša prema zaposlenima u Pošti koji samo obavljaju svoj posao. Ovde nema politike. Isključivo se radi o borbi za prazne stomake. Ukoliko Vlada ne može da poveća toliko koliko mi tražimo, to je sramota - dodao je.

Podsetimo, radnici Pošte koji su danas protestovali ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu rekli su da Vlada nije prihvatila njihov zahtev i da im je dat rok da do 22h prekinu obustavu rada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati