Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

20. 11. 2023. 15:59 22

Ana Brnabić preti poštarima

Radnicima "Pošte Srbije" koji već nedeljama štrajkuju, a koji su danas organizovali protest ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, obavešteni su da će Vlada Srbije, ukoliko ne okončaju obustavu rada do 22 časa, angažovati "institucije koje se bave državnom bezbednošću".

Radnici Pošte nezvanično su obavešteni da Vlada planira da angažuje institucije koje se bave državnom bezbednošću, ukoliko ne obustave štrajk, kaže Stefan Mitrović, jedan od štrajkača.

- Pošta je dala ultimatum - ili ćemo obustaviti štrajk do 22 časa, ili će oni angažovati, kako je rekla premijerka Ana Brnabić, "institucije koje se bave državnom bezbednošću". Kakve veze imaju državna bezbednost i štrajk radnika ne znamo, niti nas zanima. Nas 200, koliko nas je bilo na protestu u Zemunu, jednoglasno smo odlučili da ne odustajemo, a ni kolege iz Novog Sada i Zrenjanina - kaže Mitrović za Nova.rs.

On ovaj ultimatum vidi kao vid zastrašivanja. Takođe, naglašava da je problematično i to što nisu dobili zvanično saopštenje, već su informaciju dobili od novinara.

Podsećamo, iako Vlada Srbije tvrdi da je obustava rada u Pošti okončana potpisivanjem sporazuma sa sindikatima, poštari koji štrajkuju pd 24. oktobra tvrde suprotno. Oni kažu da predstavnici tih sindikata nikada nisu štrajkovali, te ne pristaju na ono što su oni potpisali. Ostaju pri tome da će štrajkovati dokle god se ne ispune njihovi zahtevi, od koji je glavni povećanje zarade od minimum 30 odsto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati