Društvo i ekonomija

M. Z.

14. 11. 2023. 20:24 38

"Dnevni jelovnik Brnabić košta kao moja plata": Radnik Pošte OČITAO LEKCIJU ministru (VIDEO)

Radnici Pošte Srbije ne odstupaju ni milimetar, već od nadležnih traže ispunjenje zahteva. Glavni zahtev je svakako povećanje plate za 30 odsto, što je njihova, kako kažu, crvena linija. To su rekli i u lice Mihailu Jovanoviću, ministru za telekomunikacije u ostavci, kome je radnik Pošte Stefan Mitrović očitao lekciju i rekao šta mu je sve na duši.

Zaposleni u Pošti, koji su od 24. oktobra u obustavi rada, a kojima je zbog toga od plate odbijeno više od 16.000 dinara, sastali su se u ponedeljak sa ministrom Mihailom Jovanovićem.

Reč je preuzeo Stefan Mitrović, koji je istakao u kako teškim uslovima rade poštari...

- Prvi i osnovni uslov, takozvana crvena linija, jeste povećanje zarade u minimalnom iznosu od 30 odsto. Vi ste trenutno jedino preduzeće u javnom sektoru koje je u obustavi rada. Idu ti izbori 17. decembra, kažite "Ljudi, evo i poljoprivrednici danas izlaze na ulice, dajte ljudima 40 odsto. A ne, date 10 odsto na rate, pa nije vam ovo DIS. Poražavajuće je da većina velikih trgovinskih lanaca prima uplate na rate. Ja odem, kupim detetu dohranu, kupim namirnice za svoju porodicu i sebe i to platim na šest mesečnih rada - počeo je Stefan Mitrović.

- To je samo jedan od naših problema - mi smo pod pritiskom, pod ogromnim smo stresom. Meni je lakše da odem da radim, izvadim torbu, očistim rejon, pozdravim kolege i odem kući mirne glave. Meni ovo ne treba, ne treba ni ovim ljudima ovde. Bili su u petak ovde na sastanku, meni je žao što nisam mogao da dođem, ali nisam imao goriva. Evo, sada sam pozajmio da dođem ovde.

Ovaj radnik Pošte je naglasio da je za rešenje situacije potrebna dobra volja i od strane vlasti.

- Hoćemo sve, ovi ovde ludi imaju dobru volju, samo morate i vi sa druge strane da čujete nas i da prenesete. Ako treba da se ode do Andrićevog venca, ići ćemo do Andrićevog venca. Dizali smo kampove, štrajkovali smo glađu, bili smo i ispred Takovske 2 i Nemanjine 11 - niko nije izašao. Na pisarnice su predati zahtevi, maltene identični kao danas naslovljeni na predsednicu Vlade. Ako vi nemate komunikaciju u Vladi, ne možete da očekujete od mene, Stefana Mitrovića, koji živim u Mirijevu IV, da kao kurir odnesem Ani Brnabić pismo, čiji dnevni jelovnik košta kao moja mesečna zarada - rekao je zaposleni u Pošti Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati