Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

03. 11. 2023. 16:48 10

"Ostavka Vulina? Vučić i on su se to dogovorili"

Urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm je ocenio da je direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin poneo ostavku jer "nije imao izbora, odnosno da bi bio smenjen".

- Mislim da su se on i (predsednik Srbije Aleksandar ) Vučić to dogovorli - rekao je Švarm.

Dodao je da se znalo, "još od onog trenutka kada su SAD uvele sankcije protiv Vulina" da je njegov položaj neodrživ. Prema njegovim rečima, bilo je pitanje vremena koliko će on ostati na čelu BIA.

- Nakon svega onoga se desilo u selu Banjska, Vulin nije trebalo da podnese ostavku, on je morao da bude smenjen i mislim da je to predsedniku Srbije u više navrata rečeno i to da mu je to rečeno sa Zapada - kazao je Švarm.

On je kazao da "Vulin, dakle, nije imao izbora nego da se povuče sam, odnosno da ne bi bio smenjen", te je naveo, da misli da su se Vulin i Vučić to dogovorli.

- Kada je reč o Vulinu, upravo je on u svom saopštenju, na jedan način, implicitan, priznao da je upravo zbog onog što je radio, ili onoga što je propustio da uradi, Srbija došla u jedan težak spoljno poiltički položaj prema Zapadu i prosto čovek je morao da ode - kazao je Švarm.

Da podsetimo, Vulin je ovog petka podneo ostavku na funkciju direktora BIA i naveo da to čini jer ne želi da bude "povod za ucene i pritiske na Srbiju i srpski svet".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati