Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 10. 2023. 06:44 19

Nagrađen za javašluk u MUP: Bivši Vulinov pomoćnik skuplja nove funkcije

Vladimir Ilić, nekadašnji pomoćnik Aleksandra Vulina u Ministarstvu unutrašnjih poslova, nedavno je stupio na novu dužnost, budući da je imenovan za direktora Slobodne zone Pirot, u čijem režimu posluje 67 trgovinskih i 19 proizvodnih kompanija.

Kako se navodi na sajtu, u režimu Slobodne zone Pirot posluju velika, srednja i mala preduzeća koja zapošljavaju oko 6.000 radnika. Slobodna zona Pirot, navodi se dalje, započela je sa radom 1998. godine, a njeni korisnici su pravna i fizička lica koja, kako se ističe, u okviru zone obavljaju sve zakonom dozvoljene delatnosti, i to pod posebnim uslovima i pogodnostima.

I na čelu ove infrastrukturne celine je upravo Vladimir Ilić, koji je obavljao funkciju pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i bio je načelnik Sektora za ljudske resurse.

Na taj način je nagrađen za javašluk koji je napravio u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Jer, Ilić je u MUP-u bio predsednik komisije za prijem na Policijsku akademiju, predsednik komisije za prijem policajaca i pod "šapom" je držao i prijem vatrogasaca na republičkom nivou. Takođe, bio je i predsednik Nadzornog odbora Agencije za bezbednost saobraćaja. I sve to dok je bio u Ministarstvu unutrašnjih poslova, te je tada mesečno imao preko 400.000 dinara od MUP-a - svakog meseca preko dve godine.

I nisu to bile jedine funkcije Vladimira Ilića, budući da je i predsednik Nadzornog odbora "Tigar Tajers", inače državnog preduzeća.

Napomenimo i to da je Ilić zamrzao status u Ministarstvu unutrašnjih poslova i radno mesto dok obavlja funkciju direktora Slobodne zone Pirot.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati