Društvo i ekonomija

D. Ljutić

30. 09. 2023. 06:31 19

MINISTAR POLICIJE NIKOME NE VERUJE Gašićev strah od mobilnih telefona

U svrhu svoje odbrane i zaštite, ministar policije Bratislav Gašić uveo je pravilo da kad kod njega dolaze i oni najbliži saradnici, u kabinet ili salu za sastanke, svi moraju osim njega da ostave svoje mobilne telefone u metalnu kutiju koja se nalazi na malom stočiću ispred. Po navodima naših izvora, kutija liči na one koje se postavljaju u raznim prodavnicama gde građani ostavljaju novčanu pomoć.

Ministar policije Bratislav Gašić postao je apsolutni "gospodar" svakog policajca u Srbiji, ali i gostiju koji dolaze kod njega u kabinet. Izvori Direktno navode da se prvi čovek srpske policije, posle silnih afera u kojima je on označen kao glavni akter, odlučio na više radikalnih poteza. Sve u cilju da zaštiti svoju "iskrenost i nevinost".

Obavezno je, dakle, da pre odlaganja aparata, on bude isključen. Učinjen je presedan, pa je skoro u MUP-u ispred kabineta ministra policije postavljena osoba koja treba da odigra ulogu gardarobera. Kao u nekad elitnim prestoničkim kafanama. Samo se ne plaća, ne bar u novcu.

Isti izvori navode da je Gašić ovu svoju poslednju akciju započeo posle saveta iskusnih operativaca BIA, ali i njegovih običaja da se pred svima raspriča o svemu i svačemu. Upravo to mu se više puta i obilo o glavu. Tako se spominje i slučaj Jotka i onaj čuveni kazan za ishranu Gašića, ali i razgovori sa Predragom Koluvijom. Naime, na suđenju po optužnici za Jovanjicu 1, inspektor i šef operative Četvrtog odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Dušan Mitić jasno je rekao da mu je vlasnik plantaže na Jovanjici Koluvija, pokazivao svoje kontakte sa Bratislavom Gašićem, u to vreme direktorom BIA. Ali, pre svega, ove mere su preduzete jer prvi među jednakima u srpskoj policiji ima strah da ga neko od najbližih saradnika, ne usnimi u trenucima kad o bitnim stvarima za državu iznese svoje mišljenje. 

Na kraju pitanje sa druge strane uma. Zašto je Gašiću sve ovo trebalo? Kabinet ministra srpske policije ipak nije naprednjački odbor niti kafanica zatvorenog tipa za odabranu ekipicu iz kruševačkog sokaka.

Da li je Bata Gašić išta iz svega naučio? On je jedan od nosećih stubova Vučićeve vlasti, čovek od poverenja i glavni kadar u Kruševcu, jednom od bastiona podrške režimu. Gašićevi gresi zbog toga za vlast nisu veliki, pa se ni ne uzimaju u razmatranje, niti čekaju na svoj epilog. Do nekog novog telefonskog poziva. I odgovora da mobilni pretplatnik trenutno nije dostupan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati