Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

18. 09. 2023. 17:23 19

Ambasada SAD: Nismo pozvali Vulina na godišnjicu

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država nije lično pozvala direktora BIA Aleksandra Vulina na obeležavanje godišnjice misije "Halijard", rečeno je Danasu u Ambasadi SAD.

- Obeležavanje misije "Halijard" je godišnji događaj koji okuplja Amerikance i Srbe kako bi obeležili neverovatan čin herojstva iz doba kada su naši narodi bili saveznici u borbi za oslobađanje sveta od fašističkog terora - navode u Ambasadi SAD.

Kako su istakli, to je otvoreni događaj koji organizuje Fondacija Halijard, a na kojem američka ambasada svake godine ima čast da učestvuje.

- Ove godine, ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil govorio je kako svi treba da crpimo inspiraciju iz misije "Halijard" i da se zajedno suprotstavimo silama terora i agresije, koje su vratile užase rata na evropski kontinent. Tu poruku podrške miru u Evropi mogli su da čuju svi prisutni - pa i gospodin Vulin, čak i ako ga Ambasada SAD u Beogradu nije lično pozvala da prisustvuje - rečeno je Danasu u Ambasadi SAD.Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući u emisiji Hit tvit istakao da je Aleksandar Vulin dobio poziv za događaj na kojem je govorio ambasador SAD.

- Dobio poziv i pojavio se. Šta da radite? Ne ide čovek nepozvan - kazao je Vučić.

Prisustvo Vulina na događaju na kojem je učestvovao ambasador SAD Kristofer Hil bilo je iznenađujuće imajući u vidu da je američko Ministarstvo finansija nedavno direktora BIA stavilo na listu sankcija zbog korupcije, povezanosti sa transnacionalnim organizovanim kriminalom i vezama sa Rusijom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati