Društvo i ekonomija

Direktno.rs

18. 09. 2023. 12:48 69

Vučić "udao" Suzanu pravdajući njene preskupe torbe

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić pokušao je da opravda skupocene torbice svoje savetnice Suzane Vasiljević, navodeći da "ona ima takav životni stil", te da je između ostalog "bila udata za stranog bogatog državljanina", što je suprotno njenim izjavama u intervjuima da nije udata.

Skupocene torbice marke "Luj Viton", "Živanši", "Dior", Vučićeva savetnica rado nosi, dok istovremeno njen šef, predsednik Srbije, građanima nudi "povlastice", kao što je jeftiniji parizer (samo 260 dinara!). Upravo ta stalna predsednikova kampanja "naterala" je neke članove tviter zajednice da se pozabave životnim stilom Vučićevih prvih saradnika pa se tako prva na udaru našla Suzana Vasiljević, koja je u četvrtak, dan nakon što je predsednik objavio fotografije na kojima jede sendvič sa onim jeftinim parizerom, u Briselu prošetala torbicu u vrednosti od čak 6.000 evra. Cifra od koje se prosečnom građaninu vrti u glavi, jer većina toliko godišnje ne može da zaradi.

Tviteraši nisu bili zaludni pa su tako izračunali da samo torbice Suzane Vasiljević vrede 22.000 evra. I to one koje je nosila na nekim događajima, pa postoji dokaz - fotografija, da ih poseduje. A vrednost svake od tih markiranih torbica uveliko premašuje njena mesečna primanja od 120.000 dinara u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike, jer joj se članstvo u Nadzornom odboru Er Srbije i Upravnom odboru Beogradske filharmonije ne plaća.

Vučić je, po starom običaju, pokušao da opravda svoju savetnicu i njene torbice.

- Bila je udata za stranog bogatog državljanina, ima automobil od 5.000 evra i ona voli da se oblači i ima takav životni stil - rekao je Vučić u nedelju uveče u "Hit tvitu" i dodao da "Suzana Vasiljević živi sama i kako sav novac troši na sebe".

Predsednik je verovatno pominjanjem time da je "bila udata za stranog bogatog državljanina" želeo da narodu predoči da je možda i taj bivši muž zaslužan za njene torbice, te da su finansirane njegovim novcem. Ali ta izjava je u suprotnosti sa onim što je Suzana Vasiljević pričala o svom životu.

- Nisam udata i nemam decu - rekla je predsednikova savetnica krajem 2017. u intervjuu za jedan provladin list, u kome je objasnila da joj je "bivši partner Francuz", kao i da su se rastali jer ona nije htela da ode iz Srbije.

A nema ni potvrde da se bračno stanje Vučićeve savetnice promenilo u proteklih pet i po godina. Naime, nije bilo vesti o udaji (ni o razvodu), što bi provladini tabloidi ushićeno objavili, kao što su radili kada su ministarke Irena Vujović i Dubravka Đedović izabranicima svoga srca rekle "sudbonosno da".

Upravo zbog toga je jasno da je izjava predsednika o njenom bivšem mužu, bogatom strancu, neistinita. Verovatno je uvođenjem u priču bivšeg muža, bogataša iz inostranstva želeo da opravda njen životni stil, koji podrazumeva torbice u vrednosti od 2.000 evra pa naviše. Doduše, predsednik nije naveo da li je možda posle razvoda od tog bogatog stranca, dobila i mesečnu alimentaciju od bar nekoliko hiljada evra, čime bi dodatno opravdao njen životni stil - torbice i garderobu, koju i oni, čija je plata 120.000 dinara, u Srbiji ne mogu sebi da priušte.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 69

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati