Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

09. 09. 2023. 18:29 5

Banka u Srbiji upozorila na internet prevaru

Unikredit (UniCredit) banka u Srbiji upozorila je da je u toku jedna od internet prevara u kojoj se spominje ime banke, a kroz koju se građani pozivaju da ulože novac kako bi stekli brzu zaradu.

Internetom, pre svega društvenim mrežama, deli se određeni link i obaveštenje koje sadrži neistinite informacije o navodnoj investicionoj platformi Unikredit banke, koja nudi brzu zaradu, zahtevajući ulaganje novca.

Unikredit banka je istakla da ne stoji iza takvih informacija i da je u pitanju prevara. U cilju bezbednosti banka je pozvala građane da ne učestvuju u takvim aktivnostima, niti da postupaju prema instrukcijama koje se navode u lažnim vestima.Banka je preduzela sve korake u cilju sprečavanja daljih sličnih aktivnosti, a građane podsetila da budu oprezni kada se od njih traže lični podaci putem društvenih mreža. Kako bi se u najkraćem roku eliminisale prevarne akcije, banka je pozvala građane da uvek prijave lažne naloge društvenim mrežama, kako bi bili uklonjeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati