Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 09. 2023. 12:59 4

SSP: Gojković se hvalila da je pomogla Kolarcu, a radnici ne primaju plate

"Samo 4 meseca nakon što se ministarka kulture Maja Gojković žalila da je niko ne hvali jer je pomogla Kolarčevoj zadužbini, radnici u ovoj ustanovi kulture ne primaju zarade, a dugovanja prema dobavljačima se uvećavaju", navodi se u saopštenju Resornog odbora za kulturu Stranke slobode i pravde, koje prenosimo u celosti.

"Svi dobronamerni ljudi opravdano strahuju da bi Kolarac nakon ovakve pomoći gospođe ministarke mogao da završi u stečaju. Da ima mesta za šalu, mogli bismo da uputimo apel ministarki Gojković da nikome više ovako ne pomaže.

Umesto toga želimo da je podsetimo da Kolarčeva zadužbina uživa posebnu brigu i da postoji mogućnost finansiranja do 45% tekućih i materijalnih troškova ove ustanove IZ REPUBLIČKOG BUDŽETA.

Umesto samohvalisanja i žalbi što niko ne deli njeno oduševljenje stanjem u Kolarcu, zahtevamo od ministarke da pod hitno napravi analizu poslovanja Kolarca i nađe način da omogući njegovo normalno funkcionisanje i isplatu svih obaveza, pre svega zarada zaposlenih.

Gospođo ministarko Gojković, to što ste na mesto ministarke kulture izabrani slučajno ne oslobađa Vas od odgovornosti za propadanje naših institucija kulture. To je, ako niste znali, sada Vaš posao za koji Vas plaćaju građani Srbije", zaključuje se u saopštenju Resornog odbora za kulturu Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati