Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 09. 2023. 12:09 21

Inspektori Mitić i Milenković neće da ih čuva Veselinovićev i Radoičićev čovek!

Slobodan Milenković i Dušan Mitić, inspektori koji su otkrili plantažu marihuane na imanju "Jovanjica" i koji su, verovatno zbog toga i "uklonjeni" iz Odeljenja za borbu protiv droga, nakon što su u petak prijavili policiji da im je ugrožena bezbednost, nisu odbili neposredno obezbeđenje MUP-a, već Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata na čijem je čelu Marko Kričak, koga je narodni poslanik Miroslav Aleksić povezivao sa Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem!

Provladini mediji su u petak uveče, bez objašnjenja ko su Milenković i Mitić, objavili da je "po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, pomoćnik komandanta JZO obavio je razgovor sa Slobodanom Milenkovićem i Dušanom Mitićem radi uspostavljanja njihovog neposrednog obezbeđenja".

- Imenovani su odbili da ih obezbeđuju pripadnici JZO i nisu želeli da razgovaraju u vezi svoje lične ugroženosti i eventualnog obezbeđenja od strane JZO - navodi se u izveštajima provladinih medija.

Mediji, verovatno instruisani iz nečijeg kabineta, svesno su zaboravili da JZO-om rukovodi Marko Kričak, čovek koga je Bratislav Gašić doveo iz BIA i za koga je narodni poslanik Miroslav Aleksić u Narodnoj skupštini rekao da je u bliskim vezama sa Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem. U tim izveštajima svu "krivicu" za neprihvatanje obezbeđenja JZO su, ponavljamo po nalogu odozgo, prebacili na Milenkovića i Mitića.

Iz njihovih izveštaja, međutim, zaključuje se da su dvojica operativaca najzaslužnijih za otkrivanje plantaže marihuane u blizini prestonice, odbili obezbeđenje JZO, ali ne i drugih organizacionih jedinica MUP-a. Jedinica koje u ovom momentu, bar kod njih, možda imaju veći autoritet. Jer, ako u rečima narodnog poslanika Miroslava Aleksića ima istine, to bi značilo da bi u svakom momentu neki ljudi van MUP-a, kao što su, recimo, Veselinović i Radoičić, mogli da znaju sve o kretanju Milenkovića i Mitića.

Možda Slobodan Milenković i Dušan Mitić, odlukom Gašićevog kabineta, nisu više načelnik, odnosno šef operative u Čertvrtom odeljenju, o čemu je Direktno.rs prvi pisao, ali su i dalje pripadnici MUP-a, važni svedoci u postupcima "Jovanjica 1" i "Jovanjica 2", i pre svega građani Republike Srbije, kojima treba da bude garantovana lična (i imovinska) bezbednost!

Advokatska kancelarija Tomanović: Milenkoviću ugrožen život

Da podsetimo, Advokatska kancelarija Tomanović saopštila je u petak da je posle smene Slobodana Milenkovića pojačan nivo ugroženosti njegovog života. Ova advokatska kancelarija je dodala da će Milenković, između ostalog, obavestiti nadležne o imenima šefova jednog narko klana koji su prihvatili realizaciju likvidacije Milenkovića, kao i o imenima potencijalnih realizatora.

- Dostaviće i fotografije lica, za koje se sumnja da pripada državnim strukturama dok snima pojedine objekte, koji su ocenjeni kao pogodni za zlo koje mu spremaju. Milenković će obavestiti nadležne i o lokacijama na kojima je uočena intenzivnija pratnja i snimanje uz uverenje da je isti plan namenjen i Mitiću - piše u saopštenju dostavljenom medijima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati