Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

25. 08. 2023. 19:07 1

Tabla sa zastavom "Kosova" na FPN-u (FOTO)

Najoštrije osude negiranja teritorijalne celovitosti i kršenja Ustava Srbije, odnosno "promovisanja" Kosova uputili su Fakultet političkih nauka u Beogradu i Studentski parlament, nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija navodno nastala u prostorijama ovog fakulteta, na kojoj se vidi tabla sa natpisom "Kosovo" i zastavom.

Da je navodno u prostorijama Fakulteta političkih nauka postavljena tabla sa natpisom "Kosovo", šira javnost saznala je nakon što je o tome izvestio Studentski parlament FPN, a potom i mediji u Beogradu.

- Prazna stolica za Kosovo* na Fakultetu političkih nauka - poručili su iz Studentskog parlamenta još sinoć u objavi na Fejsbuku.

Oni su ujedno najoštrije osudili isticanje i, kako su naveli, "promovisanje tzv. Republike Kosovo u prostorijama fakulteta".

- Studentski parlament FPN smatra nedopustivim čin isticanja naziva i zastave lažne države Kosovo koji u ovim teškim trenucima za našu zemlju predstavlja direktno ruganje našem narodu na Kosovu i Metohiji - naveli su.

Obratili su se i Fakultetu političkih nauka, navodeći da ova ustanova ima pre svega moralnu obavezu da se stara o obrazovanju omladine u skladu sa interesima Srbije i građana, ali i obavezu poštovanja Ustava Republike Srbije.

Danas je usledila reakcija Uprave Fakulteta političkih nauka iz koje su naveli da im do sada nije upućena nikakva žalba povodom mogućeg kršenja normi koje proističu iz Dogovora o regionalnom predstavljanju i saradnji između Beograda i Prištine.

- Ipak, važnost ovog pitanja nalaže da ispitamo okolnosti i činjenice na koje bi mogla da upućuje fotografija nedavno objavljena na društvenim mrežama, navodno nastala 24. avgusta na Fakultetu političkih nauka. Na fotografiji se može prepoznati jedna od slušaonica Fakulteta, a prikazane su dve prazne stolice i sto na kome stoji tablica sa natpisom "Kosovo", bez zvezdice i odgovarajuće fusnote - poručili su iz Uprave Fakulteta.

Navode i da se bave slučajem, te da će, kada se utvrde relevantne činjenice, preduzeti mere predviđene Zakonom i Statutom.

- Ne treba imati nikakve sumnje da Uprava Fakulteta političkih nauka najoštrije osuđuje svaki čin kojim se negira teritorijalna celovitost i krši Ustav Republike Srbije - podcrtali su.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati