Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

24. 08. 2023. 11:42 22

Malom priznata diploma doktora nauka

Ministru finansija Siniši Malom u Srbiji je priznata diploma doktora nauka koju je stekao na Tehničkom univerzitetu u Slovačkoj. To su za Danas potvrdili u Agenciji za kvalifikacije, u okviru koje se vrši postupak priznavanja stranih visokoškolskih isprava.

- Agencija za kvalifikacije je 27. jula primila zahtev za priznavanje diplome doktora nauka, izdata na ime Siniša Mali na Tehničkom univerzitetu u Košicama, Slovačka Republika. Uvidom u dostavljenu dokumentaciju ENIC /NARIC centar kao organizaciona jedinica Agencije za kvalifikacije je utvrdio da je dostavljena sva potrebna dokumentacija i da su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi za priznavanje diplome. Shodno tome, Agencija za kvalifikacije je 2. avgusta donela rešenje o priznavanju navedene doktorske diplome - kažu za Danas u Agenciji za kvalifikacije.

Podsetimo, Mali je krajem juna na svom Instagram profilu objavio da je posle tri godine na doktorskim studijama na Ekonomskom fakultetu Tehničkog univerziteta u Slovačkoj, odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom "The Flypaper Effect in the Republic of Serbia".Objasnio je da je fenomen "Flypaper Effect" posledica fiskalne decentralizacije, koja je karakteristična za brojne zemlje sveta, zemlje Evropske unije, ali i za zemlje koje su kandidati za članstvo, kao što je Srbija.

- Ovaj fenomen ukazuje na neefikasnost sistema transfera sa centralnog nivoa vlasti na lokalne samouprave, koje oni zatim ne koriste na optimalan ekonomski način. Drago mi je što sam uspeo da primenim i deo znanja i praktično iskustvo koje sam stekao obavljajući funkciju ministra finansija, ali i da steknem nova znanja u oblasti lokalnih finansija - napisao je tada Mali.Zvanje doktora nauka ministru finansija će biti plus u profesionalnoj karijeri budući da je sproveden postupak profesionalnog priznavanja diplome radi zapošljavanja. Njemu priznavanje diplome nije potrebno zbog nastavka školovanja, budući da posle doktoriranja nema daljeg školovanja, a on po svoj prilici i ne planira da nastavi karijeru na univerzitetu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati