Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

24. 08. 2023. 11:32 5

Brat Olivera Ivanovića: Gašić treba da bude smenjen

Miroslav Ivanović, brat Olivera Ivanovića, izjavio je da je izvinjenje Nemačkoj zbog izjave ministra policije Bratislava Gašića da su ubice nekadašnjeg lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" pod zaštitom nemačke države, trebalo da usledi mnogo ranije, ali da je dobro što je do toga konačno došlo.

- Takva izjava, poput Gašićeve, u diplomatskom svetu se ne toleriše i ne zaboravlja. I zato bi trebalo preduzeti neke mere uz dokaze ozbiljnog izvinjenja kako bi se ova zemlja izvukla iz ove priče - rekao je Miroslav Ivanović, za list Danas, povodom jučerašnjeg izvinjenja Nemačkoj predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je dodao, "definitivno je da je porodicu Olivera trebalo bar pomenuti u svemu ovome, jer oni ne shvataju i nemaju predstavu šta za porodicu i raspoloženje porodice znači plasman ovakvih, pa čak i mnogo blažih informacija".
Niko od članova porodice ,a mi imamo odličnu komunikaciju, nije imao ni približnu informaciju koju je Gašić saopštio u Skupštini Srbije. To je bila izjava u funkciji odbrane političkog stava, političkih interesa, i nije imala veze sa političkim ubistvom i postupkom koji se vodi“, naveo je brat Olivera Ivanovića.

Aleksandar Ivanović, bratanac Olivera Ivanovića, je rekao da je "ovo velika sramota koja se sasvim sigurno ne može rešiti izvinjenjem Nemačkoj i ostankom ministra Bratislava Gašića na funkciji ministra policije". On je ocenio da bi Gašić, nakon ovog skandala, morao da podnese ostavku, ili da bude smenjen po hitnom postupku.
- Nakon toga je na tužiocu da proveri razloge zašto je ministar Gašić, sad već svima očigledno, namerno obmanjivao javnost kada je nedavno mahao dosijeom Olivera Ivanovica u Skupstini Srbije i govorio kako je slučaj rešen, kako se zna ko je ubica i kako se on nalazi pod zastitim države Nemačke - istakao je Ivanović.

Vučić se juče izvinio Nemačkoj zbog tvrdnje Gašića, navodeći da je Srbija razgovarala sa pripadnicima nemačke službe i dobila uveravanja i dokaze da oni ne prikrivaju te podatke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati