Društvo i ekonomija

D. Ljutić

17. 08. 2023. 17:09 20

SAOBRAĆAJCI KAČE KAMERE Prvi kadar sa Vučićevim kumčetom

"Za bahate, bezobzirne i nasilne vozače nema mesta na ulicama. Ministarstvo unutrašnjih poslova zakonito, odlučno i dosledno u borbi protiv svake vrste ugrožavanja bezbednosti građana“, navode u policiji. I tako se dođe do možda prvog "glumca" za tu kameru. Profesionalca, ne naturščika. Uroša Panića.

Saobraćajna policija u Srbiji će od 1. septembra, zahvaljujući donaciji Sjedinjenih Država, koristiti 60 kamera prilikom intervencija u saobraćaju, rečeno je u Beogradu, prilikom primopredaje te donacije. Prvi čovek srpske policije Bratislav Gašić rekao je da je to novina, koja bi trebalo da poveća transparentnost rada policije, jer će beležiti postupak kontrole i građani će imati dokaz ako prema njima nije postupano u skladu sa zakonom, a policajci da su postupali u skladu sa zakonom. Snimljeni materijal čuva se 45 dana, nakon čega se automatizovano briše.

Novo doba tehnike u MUP-u dovešće i sigurno do zahlađenja u međuljudskim odnosima između vozača i pripadnika saobraćajne patrole. Svešće komunikaciju na minimum, što će dodatno da deprimira učesnike u saobraćaju. Nekad su se znala nepisana pravila u ovom poslu, danas je sve to mnogo drugačije. Nema više onih deset evra za prekoračenje brzine, da se nađe za doručak umornom saobraćajcu. Policija se već godinama nalazi u sivoj zoni sopstvene nejasne pozicije: odavno nije servis građana, niti pouzdana legitimna zaštita koja nešto čuva i nekoga spasava od nasilja i zločina.Režim je sputao profesionalce i amaterizovao te svoje trupe dovođenjem svega i svakoga na visoka mesta. Monopol na policijsku istinu doneo je presudu sa vrha: policija ni u jednom slučaju nije prekoračila svoja ovlašćenja, a pravo da se sa istima sprda, imaju povlašćeni. Sa kamerom bi to trebalo, valjda da bude drugačije i konačno profesionalnije.

- Za bahate, bezobzirne i nasilne vozače nema mesta na ulicama. Ministarstvo unutrašnjih poslova zakonito, odlučno i dosledno u borbi protiv svake vrste ugrožavanja bezbednosti građana - navode u policiji.

I tako se dođe do možda prvog "glumca" za tu kameru. Profesionalca, ne naturščika. Uroša Panića.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su ne tako davno zaplenili automobil "lamborgini", posle snimka na kom Uroš Panić, sin Petra Panića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića bahatom i divljom vožnjom ulicama Beograda u "lamborginiju", izaziva policajce da ga zaustave. Na svom Instagram profilu sada je objavio svežanj koverti, uz objašnjenje da je reč o 28 kazni koje su stigle na njegovu kućnu adresu.

- Poštar vezao gumicom kazne, 28 komada - napisao je Uroš Panić na svom Instagram profilu iz emotikon koji plače od smeha.

I, samo da ne nestane nekih ključnih dva minuta, kao sa naplatne rampe Doljevac. Možda bi i to bili neki jezivi snimci Panića sa saobraćajcima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati