Društvo i ekonomija

Direktno. rs

03. 07. 2023. 10:28 131

Danica Drašković opet izabrana u Odbor direktora NIS-a!

Iako ima 78 godina starosti, iako je u invalidsku penziju otišla pre 34 godine - Danica Drašković verovali ili ne, ponovo je izabrana u Odbor direktora NIS-a u kome prima mesečnu naknadu 771.000 dinara prema poslednjim dostupnim podacima koje je upravo ona prijavila.

Dok ostali penzioneri često žive ispod granice ljudskog dostojanstva, Danica Drašković jednom ili dva puta mesečno ode na sastanak o temama o kojima ne zna ništa, uglavnom i ne diskutuje jer je tačke dnevnog reda zapravo i ne zanimaju, uvek glasa ZA, posle sastanka ručak - i za to dobije svakog meseca najmanje 771.000 dinara! I tako od 2009. godine!

Teško se u svetu može naći primer da je neko 15 godina u samom vrhu neke naftne kompanije. Neki će verovatno reći, pa mora da je Danica Drašković neki ekspert svetskog glasa za preradu i prodaju nafte i naftnih derivata, jer u suprotnom ne bi tolike godine predstavljala Vladu Srbije u odboru direktora NIS-a koji je pak, gle paradoksa, u većinskom ruskom vlasništvu. I to u vlasništvu ruske države, čijeg predsednika Putina je njen suprug Vuk Drašković više puta javno poredio sa Hitlerom.

Ono što je svakako zanimljivo je da je naftaški ekspert Danica Drašković diplomirani pravnik u penziji, i to ne u bilo kakvoj penziji, nego je otišla u invalidsku penziju još 17. maja 1990. - pre neverovatne 34 godine! Nikada javnosti nije saopštila od čega je bolovala kada je u invalidsku penziju otišla sa samo 45 godina starosti. Dakle, još 1990. prešla je na državne jasle.

Bilo bi zanimljivo i da nam resorna ministarka Dubravka Đedović predoči izveštaje o radu koje je Draškovićeva kao član odbora direktora NIS-a podnosila ministarstvu i Vladi Srbije, a posebno imajući u vidu da je Draškovićevu neuspešno pokušavala da smeni bivša ministarka Zorana Mihajlović koja je obaveštavala javnost da Draškovićeva u odboru direktora NIS-a zapravo ništa ne radi a prima ogroman novac.

Ipak, bilo bi još zanimljivije da i od same Draškovićeve čujemo šta ona misli o ekstraprofitu koji NIS ostvaruje na račun građana Srbije, zašto plaćamo najskuplje gorivo u regionu, da li i ona kao njen suprug misli da Rusiji hitno treba uvesti sankcije a da je Vladim Putin zapravo Hitler 21. veka.

Bilo kako bilo, penzionerski san Danice Drašković i dalje traje. Skupština NIS AD za članove Odbora direktora te kompanije izabrala je ukupno 11 osoba. Tu su, osim Draškovićeve, generalni direktor Kiril Tjurdenjev, predsednik odbora Vadim Jakovljev, zatim Pavel Oderov, Aleksej Jankevič, Vsevolod Vorobjov, Anatolij Černev, te Dejan Radenković (SPS) i Dragutin Matanović. Dvoje nezavisnih članova Odbora direktora su Olga Visocka, a zanimljivo je da je tu i novo ime, bivši ministar privrede Goran Knežević (SNS), koji je očito došao na mesto Aleksandra Čepurina, bivšeg ruskog ambasadora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 131

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati