Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

29. 06. 2023. 16:20 3

Tepić: Deo Mehićevog helikoptera prodat u staro gvožđe, našli smo ga na deponiji!

Nakon što je premijerka Srbije Ana Brnabić, tokom sednice Skupštine, izjavila da bi beba koja je bila u helikopteru koji se u Surčinu srušio 2015. godine - svakako preminula, oglasila se potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić. Ona navodi da je vlast "šest dobrih ljudi" koji su poginuli, označila kao krivce i na taj način je pokušala da se stavi tačka na krivičnu i političku odgovornost Bratislava Gašića. Osim toga, Tepić navodi da je deo helikoptera koji se srušio završio na deponiji, a umalo i u visokoj peći.

Tog 13. marta 2015. godine, vojni helikopter poleteo je iz Raške kako bi do Beograda hitno prebacio bebu staru pet dana.

U 22.31h izgubljen je kontakt sa letelicom koja se, ispostaviće se, srušila u blizini beogradskog aerodroma.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić kaže da je tadašnji ministar odbrane, Bratislav Gašić, direktno kršeći komandni lavac, odgovoran za stradanje ovih ljudi.

- Zato ih svako naše podsećanje na to potpuno izbezumljuje do te mere da je premijerka Brnabić prekjuče izgovorila pred nama u Skupštini da bi beba svakako umrla - navodi Tepić.

Dodaje i da stradalima, država nije postavila ni tablu sećanja, kao i da je deo helikoptera umalo završio u velikoj peći.

- Ljudima, vojnicima ove države, ne samo da nisu postavili ni tablu sećanja na mestu nesreće u Surčinu, nego ga je svake godine sve teže pronaći od korova i šikare, a onda su još i dokaz i spomen - deo Mehićevog vojnog helikoptera - prodali kao staro gvožđe! U otpad! Pa smo i to našli pre tri godine na jednoj deponiji u okolini Novog Sada, dok je čekao da bude ubačen u visoku peć - istakla je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Pita se kako je moguće da se premijerka Brnabić usuđuje da bilo šta kaže o onima koji su stradali.

- I sada se Ana Brnabić usuđuje da ijednu jedinu reč kaže o vojnicima herojima, umesto da se pokrije ušima u zaćuti o tome zauvek! Ako ni zbog čega drugog, a ono bar zbog toga što je u to vreme još bila tek u pohodu da lažima kupi sebi ulaznicu za ulazak u Vladu, u koju je tako i ušla godinu dana posle nesreće. I za to što kao Vučić tada, a ona sada govori ne dam Gašića, dok su naše vojnike heroje proglasili alkoholičarima i krivcima, a dokaze prodali u staro gvožđe i otpad - navodi Marinika Tepić.

Tepić još jednom podvlači da je ova tema veoma važna i da se o njoj mora pričati.

- Zato na otpadu istorije moraju završiti takvi neljudi, a ne heroji kojima je mesto u vojnom muzeju! I dok se to ne dogodi, nećemo ćutati i pustiti da se zaboravi, jer Anu Brnabić, zamislite, to nervira, pa kad izgovorimo reči "helikopter" ili "pilot Mehić" ona odmah hukće i cokće sa “jao, opet”! Da, opet i stalno, jer pravda za njih i dalje čeka. I zato što nikada neću zaboraviti reči njihovog kolege i prijatelja Saše Jovanovića koji mi je rekao: "Oni nije ni trebalo da dođu u situaciju da budu pitani - Možete li da poletite? Već je trebalo da svi u lancu odlučivanja, pre posade, odbiju takvu ideju. A kada je došlo do njih, ko od nas bi odbio?! Zato moramo o tome da govorimo i tražimo pravdu. Oni su to zaslužili. Da se ne zaboravi da su postojali - zaključuje Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati