Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

25. 06. 2023. 16:56 36

"U inat dušmanima" Državni sekretar grli Koluviju (FOTO)

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i član Predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Đorđe Dabić objavio je na društvenim mrežama fotografiju sa Predragom Koluvijom - vlasnikom imanja Jovanjica na kom je pronađena jedna od najvećih plantaža marihuane u Evropi.

Svega deset dana od kada je prvooptuženom u slučaju "Jovanjica" skinuta nanogica i od saslušanja inspektora Dušana Mitića, Dabić je okačio fotografiju sa Koluvijom i napisao "U inat dušmanima". Postavlja se pitanje: kojim dušmanima, odnosno - čijim dušmanima?

Kao državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Dabić svojim komentarom, izgleda, šalje poruku da ima zajedničke dušmane sa prvooptuženim u dva sudska postupka u kojima se tereti da je bio organizator kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu za prodaju.

Đorđe Dabić povernik je SNS u Čajetini. Član je Predsredništva vladajuće stranke, a bio je i poslanik na listi "Aleksandar Vučić – za našu decu", nakon izbora u junu 2020. godine. Odlukom Vlade Srbije, u novembru prošle godine imenovan je za državnog sekretara Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.Predraga Koluviju policija je zaustavila u novembru 2019. godine zbog bahate vožnje, nakon čega je priveden zbog posedovanja lažne policijske legitimacije. Istog dana, policija je na njegovom imanju "Jovanjica" kod Stare Pazove pronašla oko 66.000 biljaka kanabisa i oko 660 kilograma osušene marihuana, koja se sada kao dokaz osporava.

Protiv Koluvije se vode dva sudska postupka, "Jovanjica 1" i "Jovanjica 2", pred Specijalnim sudom u Beogradu, a u oba se tereti da je bio organizator kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu za prodaju. U predmetu "Jovanjica 1", Koluvija i još devet osoba terete se da su u periodu 2016. do 2019. godine na teritoriji Stare Pazove i Inđije uzgajali i radi prodaje čuvali kanabis sa THC-om višim od 0,3 odsto.
Optužnica "Jovanjica 2" tereti uglavnom pripadnike policije, Bezbednosno-informativne agencije i Vojno-obaveštajne agencije za pružanje zaštite prvookrivljenom Koluviji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati