Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

11. 06. 2023. 18:14 3

FDU uz glumce: Izuzmite iz svoje arene naše kolege

Fakultet dramskih umetnosti (FDU) oglasio se povodom napada na glumce poslednjih nedelja, a posebno zbog pretnji upućenim glumici Tamari Dragičević i izrazio bezrezervnu podršku njoj i njenom suprugu Petru Benčini.

- Fakultet dramskih umetnosti takođe osuđuje, u javnosti, ali i u parlamentu iznete optužbe i uvredljive izjave usmerene na zajednicu glumica i glumaca koji svojim glasom utiču na razumevanje aktuelnog trenutka u kome su empatija i uvažavanje najbitnije, ali nažalost sve ređe prisutne vrednosti - navodi se u saopštenju FDU.

Dodaje se da se Fakultet odlučno protivi i izveštavanju i targetiranju kojem je izložena dramska spisateljica i redovna profesorka FDU Biljana Srbljanović.

- Zbog svega navedenog, Fakultet dramskih umetnosti apeluje na nadležne organe da hitno postupe u slučaju napada na porodicu kolege Petra Benčine, ali i na sve aktere na medijskoj i političkoj sceni da iz svojih arena izuzmu naše kolege koji svojim angažmanom ulažu napore u izgradnju boljeg društva, bez nasilja - poručio je Fakultet dramskih umestnosti.

Glumici Tamari Dragičević upućene su pretnje preko društvenih mreža zbog njene podrške protestima protiv nasilja. U tim porukama spominju se deca bračnog para Dragičević-Benčina, kao i lokacije na kojima se nalaze. Ove pretnje osudile su mnoge javne ličnosti, glumci i opozicione političke partije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati