Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 06. 2023. 12:32 3

Internet prodaja: Naručite jedno, dobijete drugo (FOTO)

Prevarena građanka M.V. se javila redakciji Direktno.rs sa ciljem da skrene pažnju na sve češće slučajeve prevare prilikom kupovine preko interneta. Naime, ona je preko stranice "Dr Levine - magnetni pojas za kičmu i leđa" naručila pojas za leđa i helanke.

Međutim, kako navodi, kada je pošiljka stigla u njoj se nisu našli proizvodi koje je naručila.

- Naručila sam dva proizvoda od jedne "firme" koja se bavi internet prodajom. U našoj prepisci tačno stoji koje sam proizvode naručila. Međutim, nisam uopšte dobila proizvode koje sam naručila, već nešto drugo - kaže M.V.

- Probala sam da kontaktiram ovu "firmu" - vide poruke, ali neće da odgovore, a kada ih pozovem ne javljaju se. U porukama koje sam im poslala ja sam bila pristojna i predlagala da ljudski rešimo ovaj nesporazum, ali od njih nisam dobila odgovor iako su videli moju poruku - istakla je prevarena građanka.

Na pitanje da li je pre same porudžbine proizvoda gledala komentare na društvenim mrežama u vezi sa ovom "firmom", Naša sagovornica je rekla da je gledala, ali da nije naišla ni na jedan negativan komentar. Takođe je iznela svoje mišljenje da verovatno brišu komentare i dodala da je ona ostavila negativan komentar, ali da nije proveravala da je komentar obrisan.

- Konkretno, ja sam naručila pojas za leđa i helanke. Kada sam pitala za veličinu helanki, rekli su da je univerzalna. Međutim, kada su proizvodi stigli, ono što je trebalo da bude pojas za leđa, zapravo je obična krpa, koja je toliko velika da mogu da je obavijem dva puta oko sebe. Drugo, to što je trebalo da budu helanke, univerzalne veličine, zapravo su biciklističke pantalone sa gumom - zaključila je M.V.

Građani često kupuju stvari preko interneta. Nekima je to lakši način kupovine, dok neki nemaju vremena da posećuju različite prodavnice. Takođe, faktor cene utiče na odluku da se određen proizvod kupi preko interneta. Shodno tome, sve se češće desi da kupci bivaju prevareni, pa dobiju nešto sasvim drugo, kao što je i M. V.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati