Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

01. 06. 2023. 19:06 37

Smenjena direktorka klinike "Dr Laza Lazarević"

Vršilac dužnosti direktora Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu dr Ivana Stašević Karličić smenjena je danas sa te funkcije.

Ona je od 2002. godine zaposlena u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", a na mestu v.d. direktora je od 2017. godine.

Zanimljivo je da je u glasanju za njenu smenu SNS preglasao SPS, a da Dačić, Tončev i Milićević nisu glasali (dok ministar Basta nije bio prisutan), što se dogodilo prvi put da se ruke ne dignu jedinstveno.

Podsetimo, radnici klinike "Dr Laza Lazarević" su mesecima štrajkovali i tražili smenu Stašević Karličić. Čak su protestovali i ispred sedišta SPS u Beogradu, smatrajući da ta partija štiti direktorku.

Radnici klinike su često napominjali da su bili izloženi mobingu od strane v.d. direktorke, kao i da su radili u lošim uslovima. 

Smenu Karličić je predložila i Ministarka zdravlja Danica Grujičić, podsetivši da su 23 lekara napustila kliniku Laza Lazarević, a nakon što je ministarstvo analiziralo sve, upućen je predlog za smenu direktorke. Dodala je da samo vlada može da donese odluku o toj smeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati