Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

30. 05. 2023. 20:37 31

Održan protest ispred ambasade Nemačke (VIDEO)

Nekoliko desetina građana okupilo se ispred Nemačke ambasade u Beogradu, u znak protesta zbog trenutne situacije na severu Kosova i Metohije.

Na skup su građane pozvale organizacije Srpska omladina za Kosmet i Pokret za odbranu Kosova i Metohije. Kako javlja naš reporter sa terena, na skupu nema nikakvih obeležja, a sa megafona se čuje zvuk sirene.

Oragnizatori protesta su rekli da imaju samo jedan zahtev, a to je da predsednik Aleksandar Vučić ispuni obećanje koje je dao, a to je da zaštiti srpski narod na severu Kosova.

Nakon iznetog zahteva, okupljeni su kratko uzvikivali “izdaja”.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bili su raspoređeni u okolnim ulicama.

Skup je protekao mirno.

Jedan od učesnika protesta profesor Miloš Ković je rekao da su okupljeni došli da pruže podršku našim građanima na na kosovu ali i da zahtevaju da se

- Aleksandar Vučić vrati u Ustavna ovlašćenja, a ako nije sposoban za tako nešto da podnese ostavku - rekao je Ković i dodao da ostavku treba da podnese i vlada Srbije.

Na pitanje zašto protestuju baš ispred ambasade Nemačke, Ković je rekao da "u nemačkoj vide jednog od krivaca za evropski sporazum koji smatraju štetnim".

Okupljeni kažu i da nemaju nikakve veze sa protestom koji je najavljen za petak u 17 sati ispred spomenika Cara Nikolaja u Beogradu i ograđuju se od tog protesta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati