Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 05. 2023. 21:23 2

Predsedništvo SSP: Najoštrije osuđujemo nasilje nad Srbima na KiM

Stranka slobode i pravde najoštrije osuđuje nasilje koje režim u Prištini sprovodi nad građanima srpske nacionalnosti na severu Kosova i Metohije. Sprovođenje neligitimnih izbora u opštinama u kojima živi većinsko srpsko stanovništvo i nametanje na silu tako izabranih gradonačelnika od strane Aljbina Kurtija, prouzrokovalo je sve što se danas desilo - navodi se u saopštenju Predsedništva Stranke slobode i pravde povodom situacije na Kosovu i Metohije, koje prenosimo u celosti.

- Zahtevamo od međunarodne zajednice da učini sve što je u njenoj moći da se nasilje momentalno zaustavi i izbegnu još strašnije posledice sulude politike. Umesto silom nametanja neligitimnih gradonačelnika neophodno je organizovati nove izbore u opštinama na severu KiM na kojima bi učestvovali građani srpske nacionalnosti, kao i povratak Srba u sastav policijskih jedinica.

Jedino se na taj način može obezbediti mir i garantovati bezbednost svim ljudima koji na ovoj teritoriji žive - zaključuje se u saopštenju Predsedništva SSP-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati