Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 05. 2023. 18:51 19

Đilas: Karleušine reči pokazuju da je Vučićev pokret - pokret mržnje, progona...

Snaga protesta protiv nasilja razobličava vlast kao nikada do sada, jer su svoju paniku i političku obezglavljenost pokazali više nego ikada ranije. Svoju nemoć zbog narastajuće narodne energije za promene, vlast pokazuje iz minuta u minut, povećavajući nivo verbalnog nasilja do nivoa fašizma, pokazujući kako oni zamišljaju dijalog na koji lažno pozivaju - navodi se u izjavi Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde, povodom napada na Mariniku Tepić od strane pevačice Jelene Karleuše.

Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić ne mogu da pronađu osobe od integriteta da ih javno podrže, pa su za fašistički narativ posle Bokana i Šešelja angažovali Jelenu Karleušu. Ovoga puta za napad na potpredsednicu SSP Mariniku Tepić, kojoj istražuju poreklo i broje krvna zrnca, baš kako su radili devedesetih godina u koje su nas vratili. Marinikina porodica oduvek živi na ovim prostorima, a ona je svojom borbom protiv kriminala, korupcije, za slobodu i demokratiju pokazala koliki je patriota i koliko voli svoju zemlju.
Nema razlike između onoga što govori Karleuša i onoga što govore Brnabićeva, Bakarec, Jovanov i ostale perjanice SNS-a. Spikeri se menjaju - autor tekstova koji izgovaraju je uvek isti. Jelena Karleuša je nebitna. Bitno je koga predstavlja i čije stavove potpisuje. Njene reči, reči ponositog učesnika kontramitinga, su ta Srbija nade koju nam nudi Aleksandar Vučić. Njene reči, reči velikog promotera i podržavaoca pokreta koji formira Aleksandar Vučić, su politika koju taj pokret nudi Srbiji. Još mržnje, još nasilja, još agresije, progona, gašenja osnovnih prava - prava na život svima koji drugačije misle.

Gradani Srbije to neće. Jasno su to pokazali. Pad ovog režima je počeo. Neshvatanje poruke koje su im poslali ljudi na ulici će njihov pad učiniti bržim - zaključio je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Podsetimo, Jelena Karleuša napala je po nacionalnoj osnovi potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić na Instagramu i rekla da ukoliko Tepić nije Srpkinja, ne može da "soli pamet srpskom narodu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati