Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 05. 2023. 12:19 24

U danima tuge u porti crkve se IGRA KOLO (VIDEO)

Dok građani Srbije tuguju zbog dva masovna ubistva koja su se dogodila u Beogradu i Mladenovcu, u Zrenjaninu se svira, peva i igra kolo u porti crkve. Prosto je neverovatno da se ovako nešto desilo. Nemoguće je da je Srpska pravoslavna crkva dozvolila da se organizuje opštenarodno veselje u porti crkve, a da nije prošlo ni 40 dana od masovnih ubistava u kojima je stradalo ukupno 18 ljudi.

Ovu situaciju prokomentarisala je Sonja Pernat, predsednica GO Stranke slobode i pravde Zrenjanin.- Hiljadu puta su podržali medijsku i uličnu demostraciju moći, brutalne sile neznanja, neobrazovanja. Slike na Tviteru gde se premijerka i predsednik klibere samo desetak dana nakon tragedije su samo podstrek, najčuvenijem ikada viđenom činu odsustva ljudskosti i beščašća pod okriljem Srpske pravoslavne crkve i način na koji su obeležili Vaznesenje Gospodnje Spasovdan u hramu na Bagljašu u Zrenjaninu. Ako me ikada bilo sramota što išta delim sa ovim ljudima - sada jeste. Desila nam se jedna od najtežih stvari u životu pogibijom mladih ljudi. Najmanje što je crkva mogla da uradi jeste da ispoštuje pravoslavnih, ma ne pravoslavnih, ljudskih 40 dana tuge.

- Umesto tuge u porti crkve igralo se, pilo i veselilo, a samo pre tri nedelje pucalo se u srce Srbije. Dno je probijeno. Zar ne postoje iole odgovorni ljudi, koji su mogli ukazati da ovaj čin u ovom momentu nije primeren?! Postoji li nada da će ovo, osim nas građana koje vlast naziva hijenama, narkomanima osuditi i uvideti koliko Srbija vapi i krvari. Molim se za to - napisala je Sonja Pernat, predsednica GO Stranke slobode i pravde Zrenjanin.

Srpska pravoslavna crkva je odavno izgubila svaki kredibilitet što je imala u narodu. Nekada je SPC imala patrijarha koji je bio simbol svega što pravoslavlje predstavlja, a danas se je poglavar SPC-a neko ko žene naziva, blago rečeno, ružnim rečima...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati