Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

25. 05. 2023. 11:33 6

Milivojević: Naprednjaci se sukobili oko novca za miting

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević kazao je tokom govora u Skupštini Srbije da je sredu uveče u Novom Sadu došlo do sukoba dvojice muškaraca zbog novca koji im je navodno isplaćen za dolazak na miting SNS-a, 26. maja u Beogradu.

Govor Srđana Milivojevića prenosimo u celosti.

- Poštovani građani Srbije, imam pitanje za Policijsku upravu Grada Novog Sada:

Da li ste sinoć oko 21 sat i 30 minuta reagovali po prijavi građana novosadskog naselja Grbavica koji su prijavili prvo remećenje javnog reda i mira a potom i manji fizički između incident trojice muškaraca. Po dobijenim informacijama od građana, prvo je došlo do glasne svađe dvojice muškaraca, jednog starijeg oko šesdeset godina i jednog muškarca četrdesetih godina. Očevidci tvrde da je svađa a potom i fizički obračun, nastao oko novca, jer je stariji muškarac za učešće na Vučićevom kontramitingu od strane Marka Bosanca Bosketa po njegovim glasnim rečima plaćen samo 3500 dinara, a drugi mlađi muškarac je od strane Slobodana Milića Bocare za istu stvar plaćen 20.000 dinara, čime se javno hvalio po kraju. Ova informacija je veoma razjarila starijeg muškarca koji je došao ispred lokalnog marketa i verbalno napao mlađeg muškaraca, a potom je počeo glasno da viče i na drugog muškarca koji se nalazio ispred prodavnice:

- Nećete me prevariti, hoću i ja 20.000 - pozivajući Marka Bosanca Bosketa da i njemu isplati svih 20.000 dinara.

Kako je Marko Bosanac Boske odbio da to uradi, upućujući ga na Bocaru, rečima:

- Šta ja ima sa tobom, ja sam te lepo zvao na moj spisak, a ti si tvrdio da ćeš kod Bocare, sad idi kod njega pa nek te on isplati - stariji čovek je u nastupu besa počeo nekontrolisano da viče:

- Kakav Bocara, on kaže da je sve pare potrošio i poslao nas je kod tebe jer ti radiš poslove po gradu, ti nas isplati - rekao je.

Nakon toga je dograbio jednu pivsku flašu i gađao mlađeg muškarca, ali ga je promašio pogodivši staklena vrata frižidera koja su se razbila.

Takođe pitam zašto učesnici kontramitinga u Kruševcu dobijaju samo 2.500 dinara a u Merošini 2.000, jer to je sada povod novih sukoba ove vrste i građani se sada masovno žale.

Pitam i Agenciju za srečavanje korupcije, Poresku upravu, službu za borbu protiv organizovanog krimanal i policijsko odeljnje za suzbijanje privredniog kriminala, da li je iko utvrdio poreklo ovog novca kojim se razbacuju čelnici srpske napredne stranke u pripremi kontramitinga dok decu lečimo SMS porukama. Da nije možda ovaj novac sa jovanjice, da ne saznajemo sutra iz nekih novih skaj aplikacija i slušanih razgovora da je veljko Belivuk svojim stranačkim kolegama platio organizaciju ovog kontramitinga. Da li je tačno da će bolnice raditi samo sa 20%.

Imam pitanje i za Telekom, da li će ove bazne stanice Telekom koje se montiraju za Vučićev kontramiting ostati ovde do subote, da bi mogli svi da ih koristimo. I oni koji dođu na kontramitiong i na miting 27. maja. Telkom je u vlasništvu svih građana Srbije i svi imamo jednako pravo da koristimio njegove usluge. Imam pitanje i za Savet Regulatornog tela za elektronske medije, po kom kriterijumu je partijsko glasilo Srpske napredne stranke tabloidnog karaktera pod imenom Informer dobilo dozvolu za emitovanje Televizijskog programa.

Na kraju poštovani građani Srbije, u ime slobode u ime istine u imepravde pozivam vas na protest Srbija protiv nasilja u subotu 27. maja u 18 sati. Prošlog petka nekoliko stotina hiljada građana Srbije je zaljuljalo Gazelu, ali ni približno kako smo zaljuljali obaj truli mafijaški režim koji počiva na mržnji i nasilju.

Zato vas pozivam da nenasiljem odgovorimo na nasilje, da dostojanstvom odgovorimo na pokušaj da nas ponize, da u subotu gromko uskliknemo svi kao jeda. Dole Tiranin Živela slobodna Srbija - rekao je u Skupštini Srbije Srđan Milivojević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati