Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

24. 05. 2023. 21:47 21

Odbila da ide na miting SNS, sad zove Brnabićku na TV duel

Ranka Kašiković Davčik, Subotičanka koja je odbila da po nalogu ide na miting SNS, ove srede je pomenuta i u Skupštini Srbije.

Nju je pomenula premijerka Ana Brnabić, koja je rekla da se pre nekoliko dana "u tajkunskim medijma" odjednom pojavilo svedočenje Ranke Kašiković Davčik, koja je zaposlenima u javnim preduzećima poručila da "ne moraju da idu na miting, jer im se ništa neće desiti".

Brnabić je istakla da je reč o ženi koja je odbila da ide na stranački skup SNS, a koja i dalje radi u Gerontološkom centru u Subotici.

Kašiković Davčik joj je odgovorila otvorenim pismom na društvenim mrežama, koje je naslovila "O Ana, tugo naših dana", u kom je premijerki uputila pitanja zbog čega je propustila da kaže da je posle odbijanja da se pridruži stranačkom skupu trpela mobing na poslu, zbog čega je i tužila direktorku Gerontološkog centra.

Ona je podsetila i na to da je mesecima trpela političke pritiske od pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Nenada Ivaniševića, kao i koordinatora SDP-a i SNS-a, te da je punih godinu dana bila na bolovanju zbog posledica maltretiranja koje je pretrpela.

Premijerki je uputila poziv da se suoče javno, u TV duelu ili u Skupštini, kako bi dobila priliku da je demantuje i da porazgovaraju, kako je napisala Kašiković Davčik, "o temi državnog projekta ucenjenih građana, prisilnim odlascima na mitinge, političke skupove i promocije, iznuđivanju sigurnih glasova, kao i o glasanju da bi sačuvali svoje radno mesto".

Da podsetimo, Ranka Kašiković Davčik, zaposlena u gerontološkom centru u Subotici duže od 10 godina, krajem 2021. odbila je poziv da se pridruži rođendanskoj akademiji SNS u Areni. Posle toga je, prema njenom svedočenju, skoro godinu dana trpela mobing direktorke Gerontološkog centra Brankice Tešanović, a zbog posledica pretrpljenog malretiranja skoro godinu dana je provela na bolovanju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati