Društvo i ekonomija

D. Ljutić

06. 06. 2023. 06:38 20

Poznati u SNS kao politička avantura u tami

Ratko Radovanović, Dejan Tomašević, Jelena Karleuša, Ana Nikolić, dali su svoj glas za kontramiting vladajuće partije. Oni postaju toksična posledica vrednosne katastrofe koja je proizvela i uzdigla zaboravljeno u društvenu elitu. Takav krem diktira nastajanje novog, "pomerenog rodoljublja".

Srpski sportisti su u proteklih nekoliko decenija, sa manje ili više uspeha, igrali za razne političke timove, menjajući golove i koševe za glasove. Ništa bolja nije bila ni takozvana estrada. Suština je da vi nemate uvid u njihova politička znanja, niti razumevanje za njegova nadripatriotska desna vrludanja. Ali, svi oni postaju dokaz da za politiku nisu potrebna nikakva znanja. Oni postaju toksična posledica vrednosne katastrofe koja je proizvela i uzdigla zaboravljeno u društvenu elitu. Takav krem diktira nastajanje novog, "pomerenog rodoljublja".

Za gore pomenute politika je prostor u kome lebde nekontrolisane količine novca, moć koja se stiče nasuprot svakom znanju, odumiranje morala pred interesima stranke i njenog lidera. Možda je to samo veština manipulacije i sposobnost za avanturu u nedoslednosti, lukavost u koracima koji paćenika drže u lošem društvu. Međutim, kad počne kamenovanje oni će prvi baciti kamen. Pa, kakvu onda igru igraju i koju pesmu pevaju? Strah od slobode, pusto radovanje tuđoj neslobodi ili podla ubeđenost da će oni ipak biti slobodni onda kada se ukine sloboda svima ostalima?
Politika je u Srbiji avantura u tami. Od znanja u politici potrebno je samo poznavati prave ljude. Ali, zašto ovim ljudima smeta miran protest protiv nasilja? Nema čoveka u Srbiji koji nije verovao u to da je Nemanja Vidić bolji kandidat od Dragana Džajića, ali su iz straha glasali protiv svoje savesti.

Isto stanje duha i uma i dalje truje sve po Srbiji i čini je teškim bolesnikom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati