Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

20. 05. 2023. 17:13 22

Ratari: Obećanja premijerke LAŽNA, prevareni smo!

Prema prvim, nezvaničnim informacijama koje im pristižu od njihovih pregovarača sa Vladom Srbije poljoprivrednici iz Šumadije koji su pet dana protestvovali i blokirali saobraćajnice traktorima apsolutno su nezadovoljni ponuđenim.

- Opet smo prevareni, kao i prošle godine i kao uvek. Nije nam ponuđen ni deo onog što smo zahtevali, uprkos lažnim obeċanjima ministarke i premijerke, datih po raznim televizijama - kaže za Danas Milan Miloševiċ iz Rače, jedan od organizatora protesta poljoprivrednika u Šumadiji.

Prema njegovim rečima, "ovaj predlog Vlade nama izgleda ovako".

- Kupujemo vreme i pokušavamo da uklonimo barikade da smanjimo pritisak na nas - smatra Milošević koji je u kontaktu sa kolegama poljoprivrednicima ne samo iz Rače Kragujevačke i okoline, već i ostalih mesta u Šumadiji.

- Apsolutno se sa ponuđenim ne slažemo i pojačaćemo barikade - tvrdi on.

Da podsetimo, poljoprivrednici iz Šumadije protestovali su prethodnih pet dana blokirajući traktorima i mehanizacijom više putnih pravaca u ovom delu Srbije.

Grupa njih iz Rače Kragujevačke, uputila se u četvrtak traktorima za Beograd sa željom da učestvuju na skupu "Srbija protiv nasilja". Na auto-putu su im se priključile kolege iz Batočine.

Policija ih je zaustavljala kod Velike Plane, Požarevca, Smedereva… i naplaćivala kazne za neispravnost vozila i zadržavala. Prenoćili su kod Požarevca. Trpeli su, kako kažu, velike pritiske od organa bezbednosti: policije, žandarmerije, službenika BIA…

Zaustavljeni u svom odlasku za Beograd, koji je trajao dva dana, u petak uveče su se vratili u Raču, posle blokade putnog pravca Smederevo - Požarevac u kom su im se priključili i poljoprivrednici iz smederevskog sela Osipaonica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati