Društvo i ekonomija

D. Lj.

20. 05. 2023. 08:52 35

Ana Brnabić - zna da ništa ne zna

Premijerka je izgubljena u prevodu svojih enigmatskih zamki. Sve objašnjava jezikom koji nije moguće razumeti. Prilikom govora koji je držala pred poslanicima u Narodnoj skupštini, Ana Brnabić je u jednom trenutku rekla da se u Srbiji vlast neće menjati na izborima. Znači, na ulici? A u petak je političke protivnike usred Skupštine nazvala i gov..... odvratnim!

Ana Brnabić je ponovo dobacila najdalje. Ulazi u istoriju kao premijerka sa verovatno najviše izrečenih gluposti. Njene oratorske sposobnosti često su predmet žaljenja, a novi biser iz doma Narodne skupštine daje inspiracije za nove. Govorila je u petak na jako burnom zasedanju Nacionalne skupštine, u kojoj je nekoliko puta došlo da verbalnih sukoba poslanika vladajućih i opozicionih stranaka.

U jednom trenutku rekla da se u Srbiji vlast neće menjati na izborima. „I da vam kažem još jednom, vama i vašim koalicionim pratnerima. Niko nikoga neće juriti po Srbiji, u Srbiji se vlast neće menjati na izborima, u Srbiji neće biti Majdana“, navela je u žaru „borbe“ premijerka.

- Lupendaraju ljudi bez veze -  izgovorila je svojevremeno premijerka Srbije gostujući u jednoj emisiji. To bi moglo i lično na nju da se odnosi. Takozvano prepoznavanje. I ranije je premijerka bila u fokusu zbog mešanja JE L' i JER,  te konstrukcija tipa "mora da razume kako da razume". Niko je nije razumeo kad je izjavila da su plate za vreme bivše vlasti u zdravstvu bile manje za sto posto nego sada. Ostala je tajna, kako su i od čega u to vreme medicinari živeli. Objašnjavajući da se energija iz sunca i vetra zove intermitentni izvor energije koji varira kad ima sunca i kad ima vetra, nameravala je da kaže da bi se sistem srušio, ali joj se jezik zapetljao pa je kolabiranje zamenila kolaboracijom.

- Zato je potrebno balansiranje. Mi nemamo toliko energije za balansiranje. Samo bi nam srušio sistem, pokidao mrežu i sve bi kolaboriral, ko-labo-riralo… - objašnjavala je Brnabić.

Premijerka pokazuje i očaravajuće poznavanje bliže i dalje okoline. Tačnije, "jaka" je u geografiji. Tokom posete Jakovu na predizbornom skupu SNS-a, Brnabić se obratila okupljenima sa: "Drago mi je što sam danas u Surčinu", na šta je okupljena masa negodovala i pokušala da ispravi premijerku. Ipak, ona se "ispravila", rekavši "u Jarkovu" i uputivši izvinjenje građanima. Tako je Ana Brnabić u jeku pandemije izjavila da je identifikovano novo žarište koronavirusa u Vranju, što je urađeno na vreme, kao i da je upravo zbog ranog otkrivanja lokalnog žarišta situacija pod kontrolom.

- To je fabrika nameštaja Dodić koja je privremeno zatvorena i onda smo proširenim testiranjem, testirali ne samo radnike, već i njihove porodice i ljude sa kojima su bili u kontaktu, tako da je od ovih ukupno 114 novih pozitivnih, čak 53 iz Vranja, važno je za naše građane da znaju da mi pratimo kontinuirano ovu situaciju, da je ona sada pod kontrolom - rekla je Brnabić.

Nažalost, po Anu B. Vranje je ipak u Srbiji i u njemu je tada bilo najveće žarište koronavirusa. Ona je između ostalog dodala da bismo "bez Vranja imali jedan od najboljih rezultata do sada".

I još malo o onom opakom virusu. U živom prenosu na RTS-u, izjavila je kako je Srbija od Kine kupila medicinsku opremu, respiratore, zaštitnu opremu, maske, testove iz budžeta svih nas građana. Dok, sa druge strane kineska ambasadorka je izjavila kako je u pitanju donacija. Lapsus, ili više od lapsusa.

Premijerka je izgubljena u prevodu svojih enigmatskih zamki, objasnila jezikom koji nije moguće razumeti. Ana B. je evoluirala do suvlasnika sentence koja je pripisana Sokratu: znam da ništa ne znam.

Sokrat je to znao, ali gore pomenuta, ne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati