Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

17. 05. 2023. 15:20 15

Razotkriveno kako se angažuju statisti za SNS miting (FOTO)

Nina Grbović iz Pokreta slobodnih građana stupila je u kontakt sa osobama koje angažuju statiste za skup Srpske napredne stranke zakazan za 26. maj u Beogradu.

Grbović za N1 kaže da je na društvenim mrežama videla da kruže priče o angažovanju plaćenih statista za mitnig SNS-a.

- Sa mnogih strana sam čula da se to dešava, i onda sam videla skrinšot iz te (vajber) grupe, i iskreno nisam verovala da je to tačno. Mislila sam da je to neka, hajde da kažem, fora. I onda sam preko drugarice uspela nekako da dođem do te vajber zajednice, gde se u stvari okupljaju statisti koji se prijavljuju za različite poslove. Ušla sam u tu zajednicu i javila sam se osobi koja je dala taj oglas - objašnjava ona.

Grbović dodaje da se prijavila svojim pravim imenom i prezimenom i da je ostavila svoju fotografiju.

- Rečeno mi je da se dan ranije javim i da ću dobiti tada sve informacije o tome kako to dalje funkcioniše. 1.500 dinara je dnevnica za pojavljivanje na tom skupu - navodi ona i dodaje da je u oglasu eksplicitno navedeno da se radi o skupu Aleksandra Vučića, 26. maja u Beogradu.

- U principu novac je samo bio obećan, ništa više. Ja sam samo pitala, pošto me je zanimalo, da li postoji neka selekcija, zato sam namerno poslala poruku da li ja sigurno radim tog dana, oni su rekli: "Ako ste vi sigurni, mi smo još sigurniji, javite se samo dan ranije, isplata je na licu mesta i nećemo vas puno zadržavati" - kaže Grbović.

Ističe i da ovo nije prvi put da do javnosti dolaze informacije o angažovanju plaćenih statista na okupljanjima vladajuće stranke, a ukazuje i na svedočenja radnika javnih preduzeća da trpe pritiske da prisustvuju Vučićevom mitingu.

- Ja bih samo da još jednom da kažem svim ljudima ako trpe takve pritiske i žele da im se odupru, mogu da nam se jave na office@pokretslobodnih.rs, pošto će naš tim advokata zastupati sve oni koji budu pretrpeli bilo kakve negativne posledice zbog nepostupanja po uputstvima - poručuje.

Nakon što je sve, uz skrinšotove konverzacije, objavila na društvenim mrežama, ponovo ju je kontaktirala osoba koja angažuje statiste za miting SNS-a optužujući je da je "lažov i prevarant".

Grbović kaže da svejedno ne bi prisustvovala Vučićevom skupu, već da joj je cilj bio da informiše javnost o onome što se dešava.

- Meni je ovo i bio cilj, ukoliko se ispostavi kao istinito, da upoznamo javnost šta se dešava. Preskočila bih da idem na takav skup, bilo bi zanimljivo da neko ko se bavi istraživačkim novinarstvom infiltrira i ode tamo, i prosto proveri na licu mesta kako te stvari funkcionišu - poručuje ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati