Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

02. 05. 2023. 21:35 18

Vučić: Priština ne želi da ispuni obavezu, došli smo do zida

U Briselu je ovog utorka u večernjim časovima završena runda dijaloga Beograda i Prištine, nakon čega se novinarima obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Jasno je da Priština ne želi da ispuni svoju obavezu od pre deset godina i danas smo prvi put došli do zida - rekao je Vučić i dodao:

- Bilo je jasno od trenutka kada je predstavljen Nacrt (Statuta ZSO) Upravljačkog tima i način na koji su pokušavali da unize dve žene do njihove reakcije posle toga, koja je bila da je to za njih neprihvatljivo jer nije u skladu sa kosovskim ustavom i da ne žele Republiku Srpsku - kazao je on.

- Nadam se da će razgovori biti nastavljeni i da će se uprkos tome što smo naišli do zida doći do rešenja.

Podsetimo, trilateralni sastanak počeo je nešto posle 18 časova, a na njemu su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Kosova Aljbin Kurti i evropski zvaničnici Žozep Borelj i Miroslav Lajčak.

Ranije ovog utorka Beograd i Priština usvojili su Deklaraciju o nestalim osobama, a ovaj potez je pozdravio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj navodeći da očekuju da od obe strane "neki opipljiv napredak" u okončanju nerešenih slučajeva nestalih lica i ispunjavanju svojih obaveza prema porodicama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati