Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

21. 04. 2023. 19:55 0

Pred nama sunčani vikend, a gde se očekuju padavine

Prvih petnaestak dana aprila protekli su u znaku vrlo hladnog i promenljivog vremena, često nalik jesenjem, a na samom početku meseca zavejao nas je i najobilniji sneg. Dobra vest je da se vreme konačno stabilizovalo i da će vikend pred nama biti najtopliji vikend ovog aprila, uz pravo prolećno vreme. Ipak, izuzetak će biti jedan deo zemlje, piše Telegraf.rs.

U subotu će na istoku Srbije, odnosno u Timočkoj i Negotinskoj Krajini biti pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U ovim predelima očekuje se i veća količina padavina i palo bi i preko 20 milimetara kiše po kvadratnom metru.

U ostalim predelima Srbije ujutro se očekuje vedro, u dolinama i kotlinama sa maglom. Tokom dana biće pretežno sunčano i toplo.

Sredinom dana i posle podne očekuje se jači razvoj oblačnosti i kratkotrajna pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom i to u južnim, centralnim, jugoistočnim predelima Srbije i to uglavnom u njihovim brdsko-planinskim predelima.

Jutarnja temperatura biće od 2°C na jugu do 10°C na severu Srbije, maksimalna dnevna od 18 do 22°C, u Beogradu oko 20°C.

Inače, u većem delu Srbije duvaće slab do umeren severozapadni vetar.

Drugog dana vikenda u Srbiji će biti pravi prolećni dan.

Očekuje se uglavnom pretežno sunčano, a lokalni pljusak sa grmljavinom samo lokalno i ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, prema kraju dana u košavskom području biće u pojačanju.

Jutarnja temperatura biće od 4°C na jugu Srbije do 11°C i u Beogradu, maksimalna dnevna od 20 do 24°C, u Beogradu do 23°C.

Inače, prolećno i toplo vreme ići će na ruku maratonu, koji se u nedelju održava u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati