Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 04. 2023. 17:12 11

Škola u centru haosa zbog Kristijana Golubovića: A šta kaže direktorka?

Osnovna škola "Đura Jakšić" sa Kanarevog brda našla se u centru kompletnog haosa, jer je u njoj "Crni Cerak" snimao spot, a u ulozi profesora se našao osuđivani kriminalac i bivši učesnik rijalitija Kristijan Golubović. Roditelji su bili besni, sve je jako odjeknulo u javnosti, a direktorka pomenute škole Tamara Jelić se oglasila saopštenjem, te je između ostalog rekla da se "ništa nije dogodilo".

Direktorka se povodom ovog skandala na sajtu škole obratila saopštenjem, koje prenosimo u celosti:

"Poštovani roditelji, učenici i kolege, obraćam vam se povodom događaja koji nas je sve uzdrmao, a počeo je kao jedna molba i želja da se mladim ljudima izađe u susret.

Naime, dobila sam poziv od jedne javne ličnosti, poznate, nekompromitovane osobe, koja potiče iz umetničke porodice intelektualaca, da omogućim korišćenje jedne školske učionice za snimanje kadrova spota grupe mladih muzičara. Prihvatila sam, otvorenog srca, pogotovo zato što je naglašeno da se mladi muzičari bave ukazivanjem na potrebu da se spreči devijantno ponašanje mladih sa temom koja bi bila uperena protiv nasilja u školama.

Moj uslov je bio da se snimanje u učionici dogodi za vreme uskršnjeg raspusta.

Iz tehničkih razloga članovi grupe su predložili da se snimanje ipak pomeri za naredni dan. Ne želeći da razočaram mladiće kojima sam obećala pomoć, predložila sam novi termin - sredu 19. april 2023. godine, kada na spratu nema učenika, kako ne bi došlo do ometanja nastave. Naša škola je izabrana za snimanje, između ostalog, iz razloga što stariji razredi idu samo pre podne, pa radi kraće u popodnevnim časovima, te ne bi bilo ometanja nastave.

Odobrila sam snimanje i organizovala konstantno dežurstvo. Dežurali su sekretar, obezbeđenje, spremačice i ja. Napominjem da su ovi momci u školi sve vreme bili tihi i pristojni i da, ni na koji način nisu, uznemirili nikoga od zaposlenih i dece u školi. Snimili su nekoliko scena i otišli iz škole.

Učenici naše škole nisu učestvovali u snimanju niti je o tome bilo reči.

Ipak, ostaje gorak ukus komentara na račun škole i uprave , koji od juče ne prestaju. Ovim putem želim da vas obavestim da u vezi sa pomenutim snimanjem nisam imala sve informacije, da sam imala dobru nameru i da niko od gostiju škole ni za trenutak nije bio nepristojan. Кada je reč o osobi koja glumi u tom spotu , ni ja, ni poznata ličnost koja mi je zatražila ovu uslugu, ništa nismo znale", zaključila je direktorka OŠ "Đura Jakšić" Tamara Jelić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati