Društvo i ekonomija

[ Izvor: VOICE ]

20. 04. 2023. 14:11 0

Firma žene direktora Zavoda dobila milionske javne nabavke

Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture, na čelu sa direktorom Zoranom Vape, od 2017. do 2020. godine dodelio je četiri javne nabavke ukupne vrednosti 9,5 miliona dinara novosadskoj firmi "Studio D Art" u vlasništvu Dubravke Đukanović.

Đukanović je tada bila vanbračna, a sada je bračna partnerka Zorana Vape i direktorka je Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, piše vojvođanski istraživački portal VOICE.

Javne nabavke su se ticale nabavke usluga u oblasti arhitekture, a u sva četiri postupka javne nabavke "Studio D Art" bio je jedini ponuđač.- Ugovori nisu smeli biti zaključeni zbog postojanja sukoba interesa - rekao je za VOICE Miloš Đorđević iz organizacije Transparentnost Srbija.

Zoran Vapa je rekao da nije prekršio zakon, jer je to bila javna nabavka koja je bila javna, "znači nije bilo direktne pogodbe, sve je objavljeno na sajtu".

- Ja ne mogu suprugu da eliminišem kao doktora nauka, profesora na fakultetu i jednog od najeminetnijih stručnjaka, znači morate malo da pogledate čime se ta firma bavila, a ne da proverate da li je neko dobio posao… Pa dobio je posao, na javnoj nabavci neću svakako zabraniti nekome da dobije posao. Vi ste mlad čovek, naučićete vremenom, samo vi radite svoj posao - poručio je Vapa novinaru VOICE-a.VOICE navodi da je Dubravka Đukanović dobijala poslove i od opštine Sremski Karlovci dok je bila funkcionerka te opštine.

- Dubravka Đukanović je u periodu od 2017. do 2021. godine obavljala funkciju članice Komisije za planove Opštine Sremski Karlovci. Za to vreme, odnosno 2018. i 2019. godine, njena firma "Studio D Art" dobila je dve javne nabavke od ove opštine u vrednosti od 10 miliona dinara. Na obe javne nabavke, "Studio D Art" bio je jedini ponuđač - piše u istraživačkom članku.VOICE se obratio i Opštini Sremski Karlovci sa pitanjima zbog čega su opštinskoj funkcionerki dodelili dve javne nabavke i da li im se Dubravka Đukanović obratila zbog potencijalnog sukoba interesa, ali nije dobio odgovore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati